vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Despres slaat toe op dag twee

De tweede etappe van de Marocco Rally is gisteren verreden en de KTM-mannen hebben tijdens die etappe goede zaken verricht. Na 315 wedstrijdkilometers was het Cyril Despres die als snelste over de finish kwam, 1.45 minuten sneller dan Marc Coma. Helder Rodrigues, de winnaar van de eerste etappe, werd derde op 3.11 minuten. Door deze uitslag gaat nu Despres aan de leiding, met zowel Coma als Rodrigues binnen een minuut.

Met een twaalfde plek was Frans Verhoeven wederom de beste Nederlander, hij staat nu negende in het algemeen klassement. Henk Knuiman kreeg met veel pech te maken tijdens de tweede etappe. Nog voordat hij de special startte, hoorde hij een vreemde ratel in zijn blok. Knuiman is snel terug gereden naar het bivak om zijn blok te laten verwisselen en kon daarna pas aan de slag. Door alle tegenslag werd hij zestigste, waarbij hij vijf uur tijdstraf kreeg vanwege het missen van een waypoint en controlepost. In het algemeen klassement zakte hij naar plek vijftig. Macro van Geel is nu de tweede Nederlander en staat op plek vijfentwintig. 
 
Foto: KTM  
 
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelKampioenschapshelm van Biaggi
Volgend artikelSteun Lascorz

Gerelateerde artikelen