Despres weg bij KTM

De grote verrassing bij de bekendmaking van KTM’s rallyteam voor 2013 is dat Cyril Despres geen fabrieksrijder meer bij de Oostenrijkers is. De Fransman wil een nieuwe uitdaging aangaan en dat zal zonder KTM gaan gebeuren. Wat Despres precies gaat doen, is nog niet duidelijk.

Volgens geruchten zou Honda heel veel interesse hebben in de Fransman. De Japanse fabrikant was afgelopen jaar al met HRC-steun aanwezig in Le Dakar. Met Despres zou Honda de druk op KTM serieus kunnen vergroten. Ook een overstap naar de auto’s of buggy’s zou tot de mogelijkheden horen.

Het team van KTM gaat nu bestaan uit Marc Coma, Kurt Caselli en Ruben Faria. Ook Francesco Lopez Contardo krijgt fabriekssteun.

Foto: KTM
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?