donderdag 2 februari 2023

Wordt Jeffrey Buis of Scott Deroue de nieuwe Wereldkampioen Supersport 300?

Doordat corona alles op de kop gezet heeft, is er voorlopig geen weekeinde zonder motorsport. Je mist dus zomaar iets en daarom kijken wij elke donderdag vooruit naar wat je mag verwachten.

Nederlands feest

Wie van de twee (en zeker niet drie)? Wordt Jeffrey Buis of Scott Deroue de nieuwe Wereldkampioen Supersport 300. Met 203 punten voor Jeffrey en 175 voor Scott zou je zeggen ‘waarschijnlijk Jeffrey’. Maar als er een wereldtitel op het spel staat, gebeuren er in de Supersport 300 altijd rare dingen. Vraag het Scott maar eens. Normaal had hij al lang een keer wereldkampioen moeten zijn in deze klasse. Nederland is hoe dan ook de grote winnaar dit Supersport 300-weekeinde, want de nummer drie in de WK-stand – Bahattin Sofuoglu – heeft met 127 punten al een veel te grote achterstand.

Einde van een tijdperk

Nog nooit had een Nederlander een wedstrijd in het Wereldkampioenschap Superbike gewonnen. Tot Michael van der Mark op 26 mei 2018 op Donington Park. Eerder werd Michael overigens al de eerste Nederlander die op het SBK-podium eindigde en de eerste landgenoot die vanaf de SBK-pole mocht starten. Over succes gesproken! Dit weekeinde rijdt Michael zijn laatste SBK-races voor Pata Yamaha, op Estoril, en dat mag je voor Nederland best een einde van een tijdperk noemen. Uiteraard wordt er in Portugal ook nog gestreden om de wereldtitel Superbike, maar kijkend naar de voorsprong van Jonathan Rea op Scott Redding is dat meer een formaliteit. Het woord showdown valt heel vaak hierbij, maar daar is als je het mij vraagt geen reden toe.

Wat nu Rossi?

Drie crashes op rij, op drie verschillende circuits en drie keer door eigen schuld. Nee, het is niet echt de beste periode die Valentino Rossi nu doormaakt. Je zou haast denken dat hij per ongeluk weer op een Ducati terechtgekomen is… Komend weekeinde (en het weekeinde er op) moet Rossi zich zien te herpakken op Aragon. Normaal gesproken gaat het hem wel lukken alleen hoe normaal is normaal in 2020… Zondag weten we het.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen