donderdag 22 februari 2024

DMC en KNMV: samen voor jeugdmotorsport

DMC en KNMV bundelen hun krachten om samen de jeugdmotorsport en FIM MiniGP te ondersteunen in 2024. Ze gaan namelijk gezamenlijke evenementen organiseren, waarbij de KNMV-competitie op zaterdag plaatsvindt, de DMC-competitie op zondag. Daarnaast is de FIM MiniGP onderdeel van het weekendprogramma.

De twee organisaties hebben ervoor gekozen om hun kalenders op elkaar af te stemmen en dezelfde circuits te gebruiken. Hierdoor moet er meer samenwerking ontstaan tussen beide competities. Dit maakt het ook mogelijk om de FIM MiniGP weer in Nederland te organiseren, wat een belangrijke stap is voor jonge coureurs die dromen van een toekomst in de MotoGP.

Wereldtoppers: GP zijspancross, EK grasbaan zijspan, WK langbaan

De FIM MiniGP is bedoeld voor coureurs tussen 10 en 14 jaar oud. Daarnaast maakt de competitie deel uit van het ‘Road to MotoGP’-programma van Dorna. De beste twee rijders krijgen de kans om deel te nemen aan de finalewedstrijd in Valencia. Dit biedt hun een unieke kans om zichzelf te laten zien en mogelijk door te stromen naar prestigieuze competities zoals de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Toenadering

DMC-voorzitter Jolle Wind is blij met de toenadering van de twee bonden: “Ik zie dit als een mooie eerste stap in het samenwerkingsproject tussen DMC en KNMV. De beide competities zullen in de bekende opzet georganiseerd worden, maar we optimaliseren de organisatie door in één paddock en op één circuit samen te komen”.

Coördinator van het NK Junior Moto Racing van de KNMV, Roy Ten Napel: “Road to MotoGP heeft hoge prioriteit. Kijk naar het seizoen wat een rijder als Collin Veijer neerzet. Daar mag Nederland echt trots op zijn, maar we moeten veel meer van dit soort talenten klaarstomen én naar een podium brengen waar ze zichzelf in de kijker kunnen rijden. Daarvoor zullen we in de FIM MiniGP met een vaste rijderscoach gaan werken die de rijders helpt waar nodig.” De betrokken partijen kijken uit naar het seizoen 2024 en werken aan een kalender die ze later nog delen.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen