maandag 4 december 2023

Documentaire over Marc Marquez gepland voor begin 2023

In februari 2023 zal Amazon Prime een MotoGP documentaire over Marc Marquez uitbrengen. De documentaire, genaamd ‘ALL IN’, komt in meer dan 200 landen uit en bestaat uit vijf afleveringen waarin Marc Marquez wordt begeleid op zijn moeizame weg terug naar de grid.

Jerez 2020

Marc Marquez heeft zijn rechter bovenarm gebroken bij een crash tijdens de seizoensopener in Jerez 2020. Na een operatie wilde hij bij de eerstvolgende race weer aan de start verschijnen, maar hier crashte hij opnieuw, waardoor de plaat die was ingebracht om het bot te stabiliseren vermoedelijk beschadigd raakte. Destijds waren er ook meldingen dat de plaat was beschadigd bij het openen van een raam. Misschien zal de documentaire zelfs deze kwestie ophelderen en duidelijk maken wat het probleem werkelijk was.

Marc Márquez terug op Misano met de RC213V

Marc Marquez moest een tweede operatie ondergaan, maar ondanks een zeer lange hersteltijd wilde het bot niet goed genezen. Uiteindelijk werd een infectie ontdekt, die een nieuwe operatie noodzakelijk maakte.

Als gevolg daarvan miste hij zelfs de eerste drie races van het seizoen 2021. Tijdens zijn comeback op de MotoGP-grid kampte hij zichtbaar met pijn en beperkte mobiliteit, ondanks diverse successen.

Beschadigde oogzenuw

Na een gewelddadige highsider kampte Marquez met diplopie, dubbel zicht door een beschadigde oogzenuw. Deze blessure maakte ook een langere pauze noodzakelijk. Na een nieuwe comeback kwam de diplopie even later terug door een nieuwe crash. Deze keer herstelde hij sneller, maar moest nog steeds worstelen met zijn beperkte mobiliteit door zijn rechterarm tijdens het rijden.

Een vierde operatie was nodig omdat het bovenarmbot verdraaid aan elkaar gegroeid was.

‘Valentino Rossi en Marc Márquez miste ik niet eens tijdens de TT’

Terugkeerpogingen, tegenslagen, motivatie

Sinds de seizoensopener in 2020 is Marc Marquez de meeste tijd geblesseerd geweest en heeft daardoor extreem veel MotoGP-races gemist. De documentaire biedt inzicht in hoe het Marc Marquez verging in deze periode, hoe hij omging met een mogelijk einde van zijn carrière, hoe hij zijn motivatie wist te behouden en hoe hij nooit opgaf ondanks de vele comebacks en tegenslagen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image