woensdag 8 februari 2023

Domburg Racing komt terug

Ga er maar aanstaan om als klein Nederlands team de overstap te maken naar het EK Superstock600/1000-kampioenschap. Eén ding weet je zeker; gemakkelijk wordt het niet. Toch durfde Domburg Racing met Roy ten Napel (1000) en Tristan Lentink (600) het aan. Al snel na de laatste race op Portimão doken er echter berichten in de media op dat het team zou stoppen.

Maar ho, dit klopt slechts gedeeltelijk. Na een mooi avontuur is het financieel niet haalbaar om dit een passend vervolg te geven in 2012. Maar van stoppen is nooit sprake geweest bij vader en zoon Domburg. Wel gaan ze het dus een jaartje rustig aan doen. Hoewel rustig… Martin wordt in de lente vader.

Teameigenaar Jan Domburg: “Het was een droom die uitkwam en dat hebben we mede te danken aan alle partners en alle vrijwilligers. We hebben een mooi jaar gehad en veel meegemaakt. De resultaten waren misschien niet wat we ervan hadden gehoopt maar al met al kijk ik terug op een seizoen waarin wij als privéteam met minimale middelen ons mannetje hebben gestaan.”

Martin Domburg (foto): “Het werd financieel erg moeilijk om ons hoofd boven water te houden. Het Superstock-kampioenschap kost veel geld. Na het wegvallen van één van de hoofdsponsors in maart was er net genoeg budget voor de wedstrijden. Extra training en testen waren er niet bij.”

“Als ik dan terug kijk op wat Roy en Tristan hebben gepresteerd kun je daar alleen maar respect voor hebben. We moesten het opnemen tegen fabrieksteams en dan ben je als Domburg Racing een kleintje. Ik wil de vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage aan dit avontuur.”

“Dankzij Trackdays4all hebben we de kans gekregen om onze kennis en ervaring over te gaan brengen op cursisten en beginnende wegracecoureurs. Daarnaast heb ik een jaar geleden besloten om mijn eigen wegracecarrière stop te zetten en mij volledig te richten op het managen van Domburg Racing.”

“Maar telkens als ik langs de kant sta kriebelt het. We gaan dan ook kijken of het haalbaar is om in 2013 weer uit te gaan komen in het ONK en mijn carrière op te pakken. In welke klasse, dat weet ik nog niet. Waarom niet in 2012? Misschien een paar wedstrijden maar nu even een jaar rust, in april word ik vader en daar wil ik volledig van genieten”, aldus Domburg junior. 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen