Dorna ook organisator WSBK

MotoGP.com laat weten dat de investeerdersgroep Bridgepoint heeft besloten dat Dorna Sports niet alleen de MotoGP, maar ook het WK Superbike zal organiseren. Dit besluit gaat per direct in. Bridgepoint zegt dat het in het belang van beide kampioenschappen en hun fans is om alles onder één dak onder te brengen. We hopen dat ze gelijk krijgen…

Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports: “We verheugen ons enorm dat we deze beide topklasses onder één dak kunnen brengen. We zijn ervan overtuigd dat MotoGP en WorldSBK met hun verschillende eigenschappen zich als zelfstandige platforms verder zullen en kunnen ontwikkelen.”

Bridgepoint’s commentaar op de reorganisatie: “Dit is zowel een logische als een spannende ontwikkeling die er borg voor staat dat deze beide fantastische kampioenschappen verder  succesvol blijven.”

Infront Motor Sport, dat tot op heden het WSBK organiseerde, gaat nu voor zowel de MotoGP als het WSBK wereldwijd de marketing verzorgen.
 

Foto: 2snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.