woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Dorna ook organisator WSBK

MotoGP.com laat weten dat de investeerdersgroep Bridgepoint heeft besloten dat Dorna Sports niet alleen de MotoGP, maar ook het WK Superbike zal organiseren. Dit besluit gaat per direct in. Bridgepoint zegt dat het in het belang van beide kampioenschappen en hun fans is om alles onder één dak onder te brengen. We hopen dat ze gelijk krijgen…

Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports: “We verheugen ons enorm dat we deze beide topklasses onder één dak kunnen brengen. We zijn ervan overtuigd dat MotoGP en WorldSBK met hun verschillende eigenschappen zich als zelfstandige platforms verder zullen en kunnen ontwikkelen.”

Bridgepoint’s commentaar op de reorganisatie: “Dit is zowel een logische als een spannende ontwikkeling die er borg voor staat dat deze beide fantastische kampioenschappen verder  succesvol blijven.”

Infront Motor Sport, dat tot op heden het WSBK organiseerde, gaat nu voor zowel de MotoGP als het WSBK wereldwijd de marketing verzorgen.
 

Foto: 2snap

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen