13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Racedag vol spanning in Talent Cup

Opnieuw zegevierde Tommy Sentges. Dit keer tijdens de race van de Talent Cup 600 op 16 juni. Hij sloeg meteen een gat, waardoor de eerste plaats al in de beginfase door hem werd opgeëist. Maar verder zat deze racedag vol verrassingen. De coureurs lieten het publiek op het puntje van hun stoel zitten.

De dag begon met een eerste kwalificatie onder zeer natte omstandigheden. Het TT Circuit van Assen veranderde langzaam in een zwembad, maar dat kon de jonge coureurs niet deren. Vol zelfvertrouwen en gewapend met regenbanden trotseerden zij de weergoden met rondetijden van zo´n 2.10. Gelukkig droogde de baan snel op, waardoor de tijden in de tweede kwalificatie flink zakten naar ongeveer 1.50 bij bijna alle rijders. Dit beloofde veel goeds voor de race.

Die belofte maakte de Talentcuppers meer dan waar! Toen het rode licht doofde en het motorgebrul het circuit vulde, was het Sentges die voor Jaco Boonen, Mick Jansen en Jerrey Duits als eerste door de Haarbocht ging. Hij sloeg direct een flink gat. “Ik had dat echt niet verwacht. Een paar ronden later keek ik even om en tot mijn verbazing was het gat zo enorm groot dat ik daarna gewoon op ‘safe’ heb gespeeld.” Afgezien dat Sentges tot het einde van de race de leiderspositie afdwong, ontstond er achter hem een helse strijd om de tweede, derde en vierde plaats.

Duits werd door een remfoutje van Jansen van de baan gedrukt en moest achteraan sluiten. Vervolgens maakten Boonen, Jansen en Bivens elkaar het leven zuur op de baan. Totdat Boonen er genoeg van had. De Yamaha-rijder zette flink aan en pakte een lichte voorsprong. “Ik dacht even dat ik de tweede plek wel had opgeëist, maar niets bleek minder waar! Opeens zat Manuël Wienen mij op de hielen. Dat liet Jansen, die ook aansluiting had gevonden, niet zomaar gebeuren. Ze zaten in de slotfase zo dicht op me, dat ik echt hard mijn best moest doen om ze voor te blijven. Dat lukte bij Wienen, maar helaas kwam Jansen er voorbij. Ik kan wel zeggen dat ik alles heb gegeven, want ik heb zelfs nog even in de grindbak van de GT-bocht ‘gecrosst’. Ik heb gewoon gas gegeven en kwam eruit. Gelukkig was dat een derde plaats waard en geen valpartij.”

Ondanks dat Mick Jansen een soort van pechdag achter de rug had, wist hij in de race sterk terug te komen. Dat resulteerde in een fraaie tweede plek. “De kwalificaties waren echt slecht. Ik weet niet hoe dat kan. De afstellingen waren hetzelfde als de vorige race, dus daar kan het niet aan liggen. Gelukkig ging de race super! Dit is mijn mooiste tweede plek ooit! Normaal haat ik het om niet eerste te worden, maar in deze race hebben we allemaal zo hard moeten strijden dat ik het niet erg vind om nu op het podium een plekje lager te staan!”

Uitslag: 1. Tommy Sentges, 2. Mick Jansen, 3. Jaco Boonen, 4. Manuël Wienen, 5. Ricardo van Duijn, 6. Terrel Bivens, 7. Jerrey Duits, 8. Mervyn Verploegen, 9. Joël Wienen, 10. Martijn Polinder.

De gratis set banden van Pirelli ging dit keer naar Manuël Wienen, die vandaag ook zijn verjaardag vierde.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen