dinsdag 16 juli 2024

Dringende oproep: ‘Zie wildcrossen niet als antwoord op gesloten circuits’

Het is natuurlijk het toppunt van verleiding voor een crosser. Nergens kunnen rijden omdat veruit de meeste circuits sluiten vanwege het corona-virus, maar jij weet nog een stukje bos, bouwgrond of ander braakliggend terrein waar je makkelijk je training even kunt afwerken.

Jean-Paul Maas, onder andere bekend van de fantastische motocross-documentaire Living for the Weekend, doet echter een dringende oproep deze verleiding te weerstaan om problemen in de toekomst te voorkomen.

‘Ik begrijp dat je deze kans wil benutten omdat er bijna niets zo effectief is ter voorbereiding op je volgende wedstrijd als crossen zelf. Toch zal dit mogelijk op langere termijn de populariteit van onze sport, en dus de keuzes en afwegingen die de overheid, provincies en gemeentes voor ons maken, niet bevorderen. Hoe lastig het ook is, zie wildcrossen dus niet als antwoord op gesloten circuits.’

‘Laten we vooral nu zuinig zijn op onze sport’, aldus Jean-Paul Maas en daar heeft hij zeker een punt.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen