Dringende oproep: ‘Zie wildcrossen niet als antwoord op gesloten circuits’

Het is natuurlijk het toppunt van verleiding voor een crosser. Nergens kunnen rijden omdat veruit de meeste circuits sluiten vanwege het corona-virus, maar jij weet nog een stukje bos, bouwgrond of ander braakliggend terrein waar je makkelijk je training even kunt afwerken.

Jean-Paul Maas, onder andere bekend van de fantastische motocross-documentaire Living for the Weekend, doet echter een dringende oproep deze verleiding te weerstaan om problemen in de toekomst te voorkomen.

‘Ik begrijp dat je deze kans wil benutten omdat er bijna niets zo effectief is ter voorbereiding op je volgende wedstrijd als crossen zelf. Toch zal dit mogelijk op langere termijn de populariteit van onze sport, en dus de keuzes en afwegingen die de overheid, provincies en gemeentes voor ons maken, niet bevorderen. Hoe lastig het ook is, zie wildcrossen dus niet als antwoord op gesloten circuits.’

‘Laten we vooral nu zuinig zijn op onze sport’, aldus Jean-Paul Maas en daar heeft hij zeker een punt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?