Dringende oproep: ‘Zie wildcrossen niet als antwoord op gesloten circuits’

Het is natuurlijk het toppunt van verleiding voor een crosser. Nergens kunnen rijden omdat veruit de meeste circuits sluiten vanwege het corona-virus, maar jij weet nog een stukje bos, bouwgrond of ander braakliggend terrein waar je makkelijk je training even kunt afwerken.

Jean-Paul Maas, onder andere bekend van de fantastische motocross-documentaire Living for the Weekend, doet echter een dringende oproep deze verleiding te weerstaan om problemen in de toekomst te voorkomen.

‘Ik begrijp dat je deze kans wil benutten omdat er bijna niets zo effectief is ter voorbereiding op je volgende wedstrijd als crossen zelf. Toch zal dit mogelijk op langere termijn de populariteit van onze sport, en dus de keuzes en afwegingen die de overheid, provincies en gemeentes voor ons maken, niet bevorderen. Hoe lastig het ook is, zie wildcrossen dus niet als antwoord op gesloten circuits.’

‘Laten we vooral nu zuinig zijn op onze sport’, aldus Jean-Paul Maas en daar heeft hij zeker een punt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL