dinsdag 28 maart 2023

Dringende oproep: ‘Zie wildcrossen niet als antwoord op gesloten circuits’

Het is natuurlijk het toppunt van verleiding voor een crosser. Nergens kunnen rijden omdat veruit de meeste circuits sluiten vanwege het corona-virus, maar jij weet nog een stukje bos, bouwgrond of ander braakliggend terrein waar je makkelijk je training even kunt afwerken.

Jean-Paul Maas, onder andere bekend van de fantastische motocross-documentaire Living for the Weekend, doet echter een dringende oproep deze verleiding te weerstaan om problemen in de toekomst te voorkomen.

‘Ik begrijp dat je deze kans wil benutten omdat er bijna niets zo effectief is ter voorbereiding op je volgende wedstrijd als crossen zelf. Toch zal dit mogelijk op langere termijn de populariteit van onze sport, en dus de keuzes en afwegingen die de overheid, provincies en gemeentes voor ons maken, niet bevorderen. Hoe lastig het ook is, zie wildcrossen dus niet als antwoord op gesloten circuits.’

‘Laten we vooral nu zuinig zijn op onze sport’, aldus Jean-Paul Maas en daar heeft hij zeker een punt.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image