Ducati 2016 teampresentatie

Zo doe je dat anno 2016, je team presenteren met een tweetalige live stream. Ducati is daarin niet anders. Alle grote namen passeerden de revue en deden hun zegje, alvorens Andrea en Andrea het podium opkwamen met hun nieuwe Ducati MotoGP-machines.

Opnieuw zijn de Ducati’s mat en zoals altijd natuurlijk Ducati-rood, al is de motor wel een stuk witter dan verleden jaar. Nog opvallender dan de extra wittinten, zijn de immense vleugels aan de voorzijde van de GP16. De vleugels blijken dus niet enkel onderdeel van de testfase, maar integraal aan het MotoGP-programma van de Bolognezen.

Verder liep Ducati voorop met de koelingstunnels in het voorspatbord, maar bij de 2016-incarnatie lijken die compleet verdwenen. Of ze de remkoeling op een andere manier verzorgen of het simpelweg niet meer nodig is, weten ze enkel in Bologna. Overigens is één verandering sowieso doorgevoerd; de overstap van 16,5 inch velgen naar 17″ exemplaren, aangezien dat reglementair verplicht is per dit jaar. Net als banden van Michelin, maar dat moge inmiddels duidelijk zijn.

Onderstaand op links de 2015 MotoGP-motor van Andrea Dovizioso en rechts de GP16 Ducati. Die vleugels…

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL