zondag 5 februari 2023

KTM ontwikkelt verder

Ontwikkelingsrijders Alex Hofmann en Mika Kallio rondden verleden week een privé testsessie af op het circuit van Jerez de la Frontera. De gloednieuwe KTM MotoGP-machine werd drie dagen lang aan de tand gevoeld om klaar te zijn voor de volgende test op Qatar, begin maart.

Op dag 1 en 2 waren het enkel de Fin en de Duitser, die met de RC16 op pad waren, maar de derde dag leverde Hofmann zijn machine in bij een ander bekend gezicht in de MotoGP; Randy de Puniet. De Fransman is aangetrokken als extra stuk ervaring om te helpen de Oostenrijkse machine te ontwikkelen. “Ik had meer dan een jaar geen MotoGP-motor aangeraakt, maar voelde me eigenlijk meteen goed. Eerst hebben we de motor zoals gewoonlijk aangepast aan mijn voorkeuren en toen konden we nog het een en ander aan elektronica testen om klaar te zijn voor de volgende tests”, legt De Puniet uit aan MotoGP.com.

Hofmann ging iets meer in de diepte over de privé test, maar ook niet veel: “Het enige negatieve aan de hele test was het weer.” Het was op zijn twee dagen dan ook vrij nat allemaal. “We hebben de motor behoorlijk doorontwikkeld sinds de laatste tests op de Red Bull Ring en Valencia. Het is op dit punt een kwestie van de rondetijden najagen.”

Ook Kallio stond MotoGP.com te woord. “Het weer zat flink tegen de eerste twee dagen, maar we konden opgedane ervaring de derde dag toepassen. We hebben vooral wat dingen uit kunnen proberen met de wheelie- en tractieregeling, en voor WP konden we ook nog wat dingen testen.”

[justified_image_grid ids=23347,23348,23349,23350,23351,8938,23352]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen