13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Ducati Club stapt over naar CRT

Onder het motto van ‘35 jaar Ducati Club Race, tijd voor vernieuwing’ heeft de Club Race-commissie van Ducati Club Nederland zojuist bekend gemaakt dat ze overstappen naar het CRT van Hennie Lentink. Tot voorheen vond het grootste Ducati-circuitevenement ter wereld altijd plaats onder ‘auspiciën van de KNMV’. 

Over het waarom van deze toch wel opvallende stap is de Ducati Club zeer helder. ‘We hopen dat het racen nog plezieriger en meer laagdrempelig zal worden. Dit is een doelstelling die de Ducaticlub hoog in haar vaandel heeft staan.  CRT is een bewezen partner die weet wat de rijder wil en die flexibel kan zijn. We willen de samenwerking daarom ook naar de toekomst toe doorzetten. De gedeelde passie voor het racen, de aanpak van CRT en de gedrevenheid van de Club Race Commissie zullen het evenement nog meer verbeteren.’

Wat de precieze gevolgen van deze stap voor het ONK Wegrace zijn, is op dit moment nog onduidelijk. De Ducati Club heeft in het verleden een aantal wegraces georganiseerd. Of hier een vervolg op komt, lijkt niet waarschijnlijk. Wij hebben deze vraag inmiddels uit staan bij de KNMV en hopen er snel op terug te komen. 

De Ducati Club Race vindt van in ieder geval vrijdag 16 tot en met zondag  18 mei plaats op het TT Circuit Assen. Op www.ducaticlub.nl vind je meer informatie over de klassen die rijden. In de online clubwinkel bestel je als je geen lid bent met voordeel alvast je entreekaarten.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen