maandag 24 juni 2024

Dutch TT ineens opening van het seizoen, maar voor hoe lang?

Het zijn rare tijden, met de Dutch TT 2020 als één van de beste voorbeelden op motorsportgebied. Eigenlijk had het de tiende Grand Prix van dit jaar moeten zijn, maar nadat duidelijk werd dat ook de Sachsenring niet doorgaat, vanwege strenge regels in Duitsland, is onze GP ineens de eerste van 2020. Voor de MotoGP uiteraard, want de Moto2 en Moto3 kwam natuurlijk nog wel in actie op Losail.

De vraag is alleen voor hoe lang de Dutch TT nog op de kalender staat voor eind juni. Dinsdag 21 april rond 19.00 uur krijgen we waarschijnlijk het antwoord als minister-president Mark Rutte een nieuwe persconferentie geeft voor de situatie na 28 april.

RTL Nieuws meldt echter dat er een verbod op evenementen tot 1 september aanstaande is. Dit zou in stukken staan die de politieke redactie heeft ingezien. Als dat echt zo is, houdt dat in geen Dutch TT maar ook geen WorldSBK Assen voor 1 september.

Organisator Dorna is mede daarom aan het kijken of er GP’s verreden kunnen worden zonder publiek. Er zou dan met een minimale bezetting gewerkt kunnen worden. Of het echt zover komt? Niemand die het weet.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen