zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

‘Dutch TT terug in juni’

Nadat de Formule 1 onlangs de voorlopige kalender voor 2019 presenteerde, was het wachten op die  van de MotoGP. Kort wachten in dit geval, want zojuist plofte een mail van de FIM in onze box met als onderwerp ‘FIM MotoGP™ World Championship 2019 Calendar’. Daar had eigenlijk nog het woord ‘Provisional’ bij moeten staan, want het gaat hier om een voorlopige kalender. Hotels boeken is op eigen risico dus!

Toch is het nu al interessant om te weten dat de Dutch TT terugkeert naar juni, de 30e om precies te zijn. Voor de één een detail, voor de ander belangrijk nieuws zo merkten wij vorig jaar nadat bekend werd dat de TT in 2018 op 1 juli verreden zou worden. Qua racespanning bleek het in ieder geval gelukkig helemaal niets uit maken… 

Opvallend is dat Silverstone er gewoon opstaat, zelfs zonder enig voorbehoud. Of die GP echt zeker is voor 2019, wordt later duidelijk als onderzoeken moeten uitwijzen wat er anderhalve week geleden precies misging. 

Tot opluchting van zo’n beetje het hele MotoGP-paddock – uitgezonderd waarschijnlijk een paar Mexicanen – staat Mexico City niet op de kalender. Simpelweg omdat het circuit er nog niet klaar voor is. Of dat in 2020 wel het geval is, wordt later duidelijk. De discussies over de veiligheid van Autódromo Hermanos Rodríguez, zoals de baan officieel heet, zal dus nog wel even door gaan. 

MotoGP-kalender 2019
10 maart Qatar – Losail International Circuit
31 maart Argentinië – Termas de Río Hondo

14 april Amerika – Circuit of the Americas

5 mei Spanje – Circuito de Jerez
19 mei Frankrijk – Le Mans

2 juni Italië – Autodromo del Mugello
16 juni Catalonië – Barcelona – Catalunya
30 juni TT Circuit Assen

7 juli Duitsland – Sachsenring

4 augustus Tsjechië – Automotodrom Brno
11 august Oostenrijk – Red Bull Ring – Spielberg
25 august Engeland – Silverstone Circuit

15 september San Marino e della Riviera di Rimini – Misano World Circuit Marco Simoncelli
22 september Aragón – MotorLand Aragón

6 Oktober Thailand – Chang International Circuit
20 oktober Japan – Twin Ring Motegi
27 oktober Australia – Phillip Island

3 november Maleisië – Sepang International Circuit
17 november Valencia – Comunitat Valenciana – Ricardo Tormo

Foto: 2Snap

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen