zondag 21 april 2024

Vooruitblik BMW GS Trophy 2022: Afzien voor stervelingen

In 2019 en 2020 maakten wij van nabij het langzame sterven mee van drie geweldenaren. Peet, Xavier en Jaap werden gesloopt, vertroeteld en klaargestoomd voor een groots avontuur op Nieuw-Zeeland. De BMW GS Trophy maakt van gewone stervelingen helden. Al was het maar voor een week.

De BMW GS Trophy 2022 leeft. 48 Uur nadat de website werd geopend, kon BMW het deelnameformulier alweer afkoppelen. 80 plaatsen waren gereserveerd, 80! Wat is dat toch dat motorrijders aanzet tot ultiem afzien. Welke duistere kracht leeft in amateur-endurorijders waardoor ze zich glimlachend storten in een groots en ongewis avontuur? Laat duidelijk zijn dat er vooraf waarschuwingen te over waren. De vorige editie van de BMW GS Trophy hebben we van heel dichtbij gevolgd. Van de selectie in Experience Center Loon op Zand, het afzien in de pre-qualifier in Wales waar het uiteindelijke team van drie man werd samengesteld tot de zware omstandigheden waaronder de proeven op Nieuw-Zeeland werden verreden. En de geschiedenis herhaalt zich. Opnieuw tarten nu nog onbekende motorrijders de natuur, de motor en zichzelf.

De selectie

Albanië is de eindbestemming van de GS Trophy 2022. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juli zetten tachtig geselecteerde motorrijders de eerste stappen in Loon op Zand. Twintig getalenteerde avonturiers gaan door naar de selectie in Wales. Daar worden ze tussen 10 en 13 september met geestelijke en lichamelijk zware proeven uit elkaar getrokken en weer in elkaar gezet. De drie beste exemplaren vertegenwoordigen Nederland in Albanië. In dit weerbarstige land leveren ze strijd tegen 22 teams – waarvan zes damesteams – van over de hele wereld.

Maar voor het zover is, gaan we voor de voorselectie eerst in juli naar het Experience Center in Loon op Zand! Wordt vervolgd!

Ad van de Wiel: onze man in het veld

Voor je naar de Internationale GS Trophy kunt, moet je eerst nogal wat ontberingen doorstaan. De redacteur die daar het beste tegen kan, is Ad van de Wiel. Hij schrijft de artikelen over verstuikingen, blauwe plekken, vriendschap en overwinningen voor Motor.NL.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen