Emotionele laatste groet aan Rene Legerstee

Normaal gesproken reed het WorldSBK afgelopen weekeinde op het TT Circuit van Assen. Maar helaas… Een enorme domper voor veel motorsportliefhebbers maar nog meer voor Rene Legerstee uit Assen. Rene, een bekende (motor)sportfotograaf, had graag tijdens het WK Superbike op Assen afscheid willen nemen van zijn collega’s nadat de 66-jarige na een lang medisch traject uitbehandeld is na uitgezaaide prostaatkanker.

Maar nadat het WorldSBK op Assen niet doorging, leek het er op dat hij zijn laatste wens niet zou kunnen laten doorgaan. Daarom besloten zijn collega’s om zelf op gepaste manier afscheid van hem te komen nemen bij zijn woonhuis in Assen.

Tussen een lange erehaag kwamen enkele racemotoren aangereden en onder luid applaus van collega’s en buurtgenoten kwam een duidelijk geëmotioneerde Legerstee naar buiten gereden in zijn rolstoel, vergezeld door zijn vrouw en twee kinderen. Dion Otten, Jamie van Sikkelerus en Kervin Bos gaven vervolgens met hun racemotoren een burn-out. Na een korte toespraak van collega-fotograaf Miranda Drenth vormden de fotografen, op gepaste afstand, een erehaag voor René Legesteen en lieten hun toestellen als ‘laatste saluut’ langdurig klikken.

Tien jaar lang was Legerstee persfotograaf in Assen waar hij werkzaam was voor het Drenthe Journaal en de Asser Courant. Daarnaast was hij ook actief op het TT Circuit Assen.

“Vanwege mijn ziekte, waar ik nu ruim tien jaar tegen gevochten heb, waren de wedstrijden op het circuit een enorme mooie afleiding en een stimulans om door te gaan. Ik had elke keer een doel waar ik naartoe kon leven. Dit had ik absoluut niet verwacht en het is voor mij echt een enorme verrassing. Super bedankt!”

Tekst en foto’s: Ad van de Graaf

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?