En dat is drie!

Wat een luxe! Op zondagmiddag 27 april starten om 15.05 uur liefst drie Nederlanders in de Pata European Junior Cup op Assen. Naast de vaste deelnemer Max van Schoonhoven hebben Ricardo Brink (foto onder) uit IJsselmuiden en Jaimie van Sikkelerus uit Akersloot een wildcard gekregen. Brink maakt zijn debuut, terwijl Van Sikkelerus het beter wil gaan doen dan tijdens zijn eerste deelname op Jerez in 2013. De Nederlandse Supermoto-topper pakte toen – tot grote teleurstelling van vooral hemzelf – geen punten. 

Helaas zal Van Sikkelerus eerst fit moeten raken. Tijdens de openingswedstrijd om het Duits Kampioenschap Supermoto in Harsewinkel heeft hij namelijk een knieblessure opgelopen. Van Sikkelerus kwam in de tweede vrije training hard ten val na een tafelberg en kreeg later op de dag van de wedstrijdarts een startverbod omdat hij niet zelfstandig op de motor kon stappen. Dat laatste kwam mede door een fout van de baancommissarissen. 

De snelste gravelbocht was namelijk te nat gemaakt en hierdoor spekglad geworden. Jaimie stuurde zijn KTM als tweede het circuit op, maar toen hij bij deze bocht aan kwam, gleed de eerste man onderuit. Van Sikkelerus kon geen kant op en kwam ook ten val. Vanwege deze blessure zal de Nederlander de eerste wedstrijd om het EK Supermoto in Frankrijk missen. Zijn deelname op Assen is niet in gevaar. 

Rob Vennegoor, eigenaar van RT Racing Support, speelde net als eerder bij de twee succesvolle deelnames van Bo Bendsneyder een grote bij het regelen van de twee wildcards: “Door onze samenwerking met Racedays Promotions, de organisator van de EJC, hebben wij vorig jaar al een aantal wildcards verzorgt. Hieraan geven we graag een vervolg om zo Nederlands talent een kans te geven in deze mooie klasse. Deze cup wordt volledig gesteund door Honda Europa en alle wedstrijden worden verreden op de racezondagen van het WK Superbike. Dit maakt de European Junior Cup erg interessant voor jonge talenten.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?