Film Zo werkt de Ducati-airbagjas

Airbagmotorjassen zijn niets nieuws. Sensoren op een motor zijn niets nieuws. En airbags zijn niets nieuws. Maar een samenwerking tussen die drie is dat wel en dat is precies wat de Ducati Multistrada D-Air doet. Dankzij verschillende draadloos verbonden sensoren weet de Ducati-airbagjas van Dainese precies wanneer ‘ie wel en vooral wanneer ‘ie niet in werking moet treden. Het Multistrada D-Air-systeem zou volgens het persbericht maar 45 milliseconden nodig om in werking te treden én kan ook gebruikt worden voor de passagier.

Zoals je mag verwachten wordt de Multistrada D-Air geleverd met het Ducati-veiligheidspakket, bestaande uit een meervoudig instelbaar ABS en met traction control. Meer informatie over de nieuwe Duc wordt binnenkort bekend gemaakt. Nu al zeker is dat de speciale Multistrada vanaf mei 2014 bij de dealer staat. Wat het systeem gaat kosten, is helaas nog niet bekend.

Hoe het systeem precies werkt wel, dankzij onderstaande video. Let op, schokkende beelden voor Ducati- én Audi-liefhebbers…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?