Ereprijs voor racetalent Deroue

Zijn eerste opvallende seizoen in de schaduw van de Grand Prix-coureurs heeft motorcoureur Scott Deroue een ereprijs van de KNMV opgeleverd. De overkoepelende motorbond onderscheidde de wegracecoureur uit Nijkerkerveen met de Ben Majoor Trofee die uitsluitend wordt toegekend aan jonge, bijzonder getalenteerde, motorsporters.

Op 15-jarige leeftijd werd Deroue in 2011 als eerste Nederlander toegelaten tot de prestigieuze Red Bull Rookies Cup die als bijprogramma van de MotoGP wordt verreden. Internationale talenten strijden er met elkaar op gelijkwaardig materiaal en in deze competitieve discipline toonde Scott zoveel vechtlust en doorzettingsvermogen dat hij in Duitsland en in Tsjechië op het podium eindigde.

Evenals vorig jaar reikte de KNMV haar hoogste onderscheiding, de Hans de Beaufortbeker niet uit. Niemand voldeed in 2011 aan de strenge selectiecriteria van de bond, waarbij zowel sportieve prestaties als ambassadeurschap voorop staan. Twee andere ereprijzen werden wel uitgereikt in Schouwburg Orpheus in Apeldoorn, waar alle motorkampioenen van Nederland zich hadden verzameld.

De Baansporttrofee 2011 ging naar Romano Hummel. Op 12-jarige leeftijd behaalde het grasbaantalent in Frankrijk de wereldtitel in de 125cc specials jeugdklasse. In dezelfde categorie werd de snelle scholier uit Hoogkerk al drie keer Nederlands kampioen.

Henk Rikkers (65) uit Zelhem werd door de KNMV geëerd met het ‘Motorsporthart’, een onderscheiding die is bestemd voor iemand die zich belangeloos heeft ingezet voor de motorsport. Rikkers is een deskundige op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu en heeft als vrijwilliger zijn kennis vele jaren ten goede laten komen aan de motorsport.

Foto: Ad van de Graaf

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.