EU laakt staatssteun Nürburgring

De Europese Unie is een onderzoek begonnen naar de in totaal 524 miljoen euro staatssteun voor de Nürburgring in de Duitse Eifel. De Europese Commissie betwijfelt of de hulp wel voldeed aan de Europese regels.

Dat maakte het dagelijks bestuur van de EU eerder bekend. Brussel vermoedt dat het racecircuit en het daarbij behorende recreatiepark met winkels en restaurants zijn bevoordeeld. De overheid verstrekte de Nürburgring kredieten tegen gunstigere voorwaarden dan op de markt. Het complex had daarmee een voordeel in vergelijking met concurrenten.

Bron en foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.