13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

EU laakt staatssteun Nürburgring

De Europese Unie is een onderzoek begonnen naar de in totaal 524 miljoen euro staatssteun voor de Nürburgring in de Duitse Eifel. De Europese Commissie betwijfelt of de hulp wel voldeed aan de Europese regels.

Dat maakte het dagelijks bestuur van de EU eerder bekend. Brussel vermoedt dat het racecircuit en het daarbij behorende recreatiepark met winkels en restaurants zijn bevoordeeld. De overheid verstrekte de Nürburgring kredieten tegen gunstigere voorwaarden dan op de markt. Het complex had daarmee een voordeel in vergelijking met concurrenten.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen