Extra geluidsdagen Zandvoort

Het Circuit Park Zandvoort is verzekerd van extra geluidsdagen die onder uitzonderlijke bedrijfsomstandigheden (UBO) vallen. De vergunning tot uitbreiding van vijf naar twaalf geluidsdagen, zoals die eerder door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland was afgegeven, had het CPZ nodig om meer grote, internationale evenementen te kunnen organiseren. Dit goede nieuws meldt De Telegraaf.

De Stichting Duinbehoud, Stichting Geluidshinder Zandvoort en Milieufederatie Noord-Holland tekenden bezwaar aan tegen die uitbreiding. De Raad van State beoordeelde de bezwaren als ongegrond. Tegen die beslissing is geen beroep mogelijk.

Het CPZ had eveneens bezwaar gemaakt tegen geluidsbeperking op doordeweekse dagen. De Raad van State besliste in dezen dat dit bezwaar eveneens ongegrond was, waardoor het circuit van Zandvoort maximaal 110 dagen per jaar en gemiddeld per 5 minuten niet meer dan 85 decibel mag produceren. 

Hoewel Zandvoort natuurlijk voornamelijk een autocircuit is, zijn wij toch blij met deze uitspraak. En wellicht heeft het ooit ook nog positieve gevolgen voor het TT Circuit.

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.