13 C
Nederland
zaterdag 13 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Extra geluidsdagen Zandvoort

Het Circuit Park Zandvoort is verzekerd van extra geluidsdagen die onder uitzonderlijke bedrijfsomstandigheden (UBO) vallen. De vergunning tot uitbreiding van vijf naar twaalf geluidsdagen, zoals die eerder door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland was afgegeven, had het CPZ nodig om meer grote, internationale evenementen te kunnen organiseren. Dit goede nieuws meldt De Telegraaf.

De Stichting Duinbehoud, Stichting Geluidshinder Zandvoort en Milieufederatie Noord-Holland tekenden bezwaar aan tegen die uitbreiding. De Raad van State beoordeelde de bezwaren als ongegrond. Tegen die beslissing is geen beroep mogelijk.

Het CPZ had eveneens bezwaar gemaakt tegen geluidsbeperking op doordeweekse dagen. De Raad van State besliste in dezen dat dit bezwaar eveneens ongegrond was, waardoor het circuit van Zandvoort maximaal 110 dagen per jaar en gemiddeld per 5 minuten niet meer dan 85 decibel mag produceren. 

Hoewel Zandvoort natuurlijk voornamelijk een autocircuit is, zijn wij toch blij met deze uitspraak. En wellicht heeft het ooit ook nog positieve gevolgen voor het TT Circuit.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen