Herlings weer de beste

Jeffrey Herlings heeft zondag zijn koppositie in het wereldkampioenschap MX2 verstevigd. De Brabantse fabrieksrijder van KTM zegevierde op het circuit van St. Jean d’Angely in de Grote Prijs van Frankrijk.

Herlings won de eerste manche met overmacht, maar moest er de tweede race hard voor werken. Na een slechte start en oponthoud achter de Zwitser Arnaud Tonus, reed het 17-jarige supertalent toch nog naar de tweede plaats achter de Brit Tommy Searle (Kawasaki), zijn grootste concurrent in de titelstrijd.

Herlings boekte dit seizoen al zijn vierde GP-winst en kwam op een puntentotaal van 270. Searle volgt met 248 punten. De Belg Jeremy van Horebeek, derde in Frankrijk, is eveneens derde in de WK-stand met 231 punten. Landgenoot Glenn Coldenhoff pakte ook punten. Hij werd in de eerste manche 22e maar maakte die klassering met een vijftiende plaats (zes punten) in de tweede heat goed.

In de MX1-klasse won de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cairoli. Hij was in beide manches duidelijk de beste. De Fransman Christophe Pourcel eindigde als tweede en diens landgenoot Gautier Paulin werd derde. Cairoli vergrootte vanzelfsprekend zijn voorsprong in het WK-klassement. Herjan Brakke wist in de tweede manche twee punten te pakken.

Foto: KTM

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?