woensdag 28 februari 2024

Herlings weer de beste

Jeffrey Herlings heeft zondag zijn koppositie in het wereldkampioenschap MX2 verstevigd. De Brabantse fabrieksrijder van KTM zegevierde op het circuit van St. Jean d’Angely in de Grote Prijs van Frankrijk.

Herlings won de eerste manche met overmacht, maar moest er de tweede race hard voor werken. Na een slechte start en oponthoud achter de Zwitser Arnaud Tonus, reed het 17-jarige supertalent toch nog naar de tweede plaats achter de Brit Tommy Searle (Kawasaki), zijn grootste concurrent in de titelstrijd.

Herlings boekte dit seizoen al zijn vierde GP-winst en kwam op een puntentotaal van 270. Searle volgt met 248 punten. De Belg Jeremy van Horebeek, derde in Frankrijk, is eveneens derde in de WK-stand met 231 punten. Landgenoot Glenn Coldenhoff pakte ook punten. Hij werd in de eerste manche 22e maar maakte die klassering met een vijftiende plaats (zes punten) in de tweede heat goed.

In de MX1-klasse won de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cairoli. Hij was in beide manches duidelijk de beste. De Fransman Christophe Pourcel eindigde als tweede en diens landgenoot Gautier Paulin werd derde. Cairoli vergrootte vanzelfsprekend zijn voorsprong in het WK-klassement. Herjan Brakke wist in de tweede manche twee punten te pakken.

Foto: KTM

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen