maandag 15 april 2024

Feest tijdens de Stoute Cross

De Stoute Cross belooft weer een feest te worden. Het terrein aan de Bovenweg in Nunspeet, waar de laatste dagen al door veel vrijwilligers wordt gewerkt aan de opbouw van het festival, oogt met de groene ondergrond in ieder geval een stuk vriendelijker dan het ‘oude’ maïsveld. De Stoute Cross 2011 gaat plaatsvinden op vrijdag 23 en zaterdag 24 september.

De Stoute Cross begint dit jaar al op vrijdagavond om 17.00 uur. Eerst met de aanlevering van de auto’s in de middag en aansluitend in de avond een programma vol show en spektakel. Naast de voorstelling met veel demovoertuigen zal op de vrijdagavond vanaf 19.00 uur ook de race van BN-ers worden gereden in een aantal manches. In deze klasse rijdt een flink aantal Bekende Nunspeters (BN-ers) mee.

Muziek speelt de boventoon op deze vrijdagavond. De vrijdagavond wordt afgesloten met een opmerkelijk verrassende stunt die in het duister extra goed tot zijn recht komt.

Op zaterdag 24 september gaan de kassa’s om 9.00 uur open en de start van de Cross is omstreeks  9.00 uur. Daarna hebben de hele dag lokale en nationale helden de baan tot hun beschikking. Van jong tot oud met brommers, motoren,  standaard auto’s en vele extreem uitgedoste auto’s. Ook zijn er op de zaterdag Dakar races, Strandbuggy’s, Profkarts, Showklasse  en veel andere onderdelen.

Vele gezellige horecapleinen met lekkere versnaperingen, Crazy Business Plein, geopend van 9.00 tot 18.00 uur. De hele zaterdag is er op het festivalterrein onder meer een overdekt kinderparadijs, diverse kermis attracties en de welbekende met rookpluimen gevulde Trekkertrekbaan.

Op zaterdag zijn er ook volop acts en stunts met bij voorbeeld het team van Tim Coronel met de elektrische Dakar Buggy. Verder kan de bezoeker rekenen op  de spectaculaire show van het Dirt Circus, demonstraties van Straalmotoren en tenslotte het Stuntteam Daring Dantes en de American Spinning Wheels.

Op zaterdagmiddag zijn er afwisselend optredens van Duo De HaCo’s, Dakkeraf, DJ Herman, Captain Kinkelbaum, de welbekende Spitfires en de Cactus Cowboys. De komende editie van de Stoute Cross wordt gehouden op 23 en 24 september op het evenemententerrein aan de Bovenweg 34 in Nunspeet.

De toegang tot de cross bedraagt ook dit jaar voor bezoekers ouder dan 12 jaar € 5,-. Dat bedrag is inclusief een consumptiemunt ter waarde van €2,-. Een passepartout voor beide dagen kost € 10,- inclusief 2 consumptiemunten. De jongere bezoekers tot 12 jaar hebben gratis toegang tot het terrein.

Meer informatie is te vinden op: www.stoutecross.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen