Film > Oh oh enduro

 “Het echte endurogevoel ervaar je niet in de klei. Daarvoor moet je naar het buitenland”, stelt Hans Vogels. Als absolute beginner volgen we de WK-topper naar zijn oefenterrein voor een dag vol afgronden, angst, gebrek aan grip en verbazing over de capaciteiten van Vogels.

De krachten vloeien weg uit de armen en benen terwijl ik mijn horizontaal geparkeerde KTM van de grond probeer te rapen. “Welkom op de introductiecursus enduro voor minderbedeelden”, geef ik mezelf een sneer. Zesvoudig Nederlands endurokampioen Hans Vogels loog niet toen hij me het echte endurogevoel beloofde. Alleen voelt mijn ongetrainde lijf dat al na een half uurtje en duurt een echte wedstrijd zo’n zeven uur. “Doen we nog een rondje?” klinkt het monter naast me. Veel lucht om te antwoorden heb ik niet, maar zo’n wereldtopper spreek je niet tegen. Bovendien is de ervaring – hoe confronterend ook – te mooi om ook maar een seconde, valpartij, rots of glibberige afgrond van te willen missen.

In de nieuwe MOTO73, die nu in de winkel ligt, kun je meer lezen over hoe Ad van de Wiel deze endurocursus voor minderbedeelden ervaren heeft. Iets met Bill Gates die computerles geeft… Maar wacht met rennen naar de winkel (of beter, de deurmat) want het volgende filmpje wil je echt niet missen! Snel over naar de steengroeve van het Belgische Wonck. Wauw!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.