woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Film > Oh oh enduro

 “Het echte endurogevoel ervaar je niet in de klei. Daarvoor moet je naar het buitenland”, stelt Hans Vogels. Als absolute beginner volgen we de WK-topper naar zijn oefenterrein voor een dag vol afgronden, angst, gebrek aan grip en verbazing over de capaciteiten van Vogels.

De krachten vloeien weg uit de armen en benen terwijl ik mijn horizontaal geparkeerde KTM van de grond probeer te rapen. “Welkom op de introductiecursus enduro voor minderbedeelden”, geef ik mezelf een sneer. Zesvoudig Nederlands endurokampioen Hans Vogels loog niet toen hij me het echte endurogevoel beloofde. Alleen voelt mijn ongetrainde lijf dat al na een half uurtje en duurt een echte wedstrijd zo’n zeven uur. “Doen we nog een rondje?” klinkt het monter naast me. Veel lucht om te antwoorden heb ik niet, maar zo’n wereldtopper spreek je niet tegen. Bovendien is de ervaring – hoe confronterend ook – te mooi om ook maar een seconde, valpartij, rots of glibberige afgrond van te willen missen.

In de nieuwe MOTO73, die nu in de winkel ligt, kun je meer lezen over hoe Ad van de Wiel deze endurocursus voor minderbedeelden ervaren heeft. Iets met Bill Gates die computerles geeft… Maar wacht met rennen naar de winkel (of beter, de deurmat) want het volgende filmpje wil je echt niet missen! Snel over naar de steengroeve van het Belgische Wonck. Wauw!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen