Film > Sensatie in Macau

Ian Hutchinson heeft zeer verrassende de 47e editie van de Macau Motorcycle Grand Prix gewonnen. Hutchinson maakte na drie jaar blessureleed, en liefst 29 operaties, zijn rentree op het Guia-stratencircuit. Al tijdens de kwalificatie werd duidelijk dat de lange afwezigheid de Yamaha-coureur niet langzamer gemaakt had, want hij pakte pole door achtvoudig winnaar Michael Rutter 0.057 seconde voor te blijven. In de wedstrijd was het echter al snel Rutter die aan de leiding kwam, maar de Honda-rijder kon dat dankzij Hutchinson, die pas als vierde de eerste bocht indook, tegen alle verwachting in niet tot het einde volhouden. 

Hutchinson: “Het is waarschijnlijk mijn bijzonderste zege ooit. Hopelijk kan ik vanaf nu weer naar voren kijken en doorgaan waar ik drie jaar geleden noodgedwongen gestopt ben.” Ook Rutter was na afloop erg onder de indruk van Hutchinson’s comeback en verwoorde op mooie wijze het gevoel dat iedereen in Macau had: “Ian heeft erg veel meegemaakt in de laatste jaren en verdiende deze zege. We waren in de wedstrijd ongeveer even snel en dat maakte het zwaar.” 

Gary Johnson pakte de laatste podiumplaats door John McGuinness ruim voor te blijven. Hengelo-specialist Didier Grams eindigde als achtste. De Belg Marc Fissette kwam, startend vanaf de veertiende plaats, al snel onschuldig ten val maar moest daardoor wel opgeven. Doordat Branko Srdanov nog herstelende is van zijn zware crash tijdens de Isle of Man TT stond er dit jaar geen landgenoot aan de start. 

Foto: CGPM / GCS

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?