Van Leuven naar Brits Superstock 600

Mooi nieuws! Kevin van Leuven neemt komend seizoen deel aan het Brits Superstock 600-kampioenschap. Van Leuven: “Het Engelse wegracekampioenschap staat hoog aangeschreven en is een goede kweekvijver voor jongens die op een hoger niveau willen racen. In Nederland ben ik zo goed als uitgeleerd.”

“Het is bovendien onzeker hoe het ONK er volgend jaar gaat uitzien, dus ik heb besloten niet af te wachten. De afgelopen periode ben ik een aantal keren naar Engeland geweest om teams te bezoeken en contacten te leggen. Mijn indruk hiervan was meteen zeer positief, er hangt een geweldige sfeer, er zijn veel uitdagende circuits, veel coureurs en veel publiek. Geweldig hoe gedreven iedereen daar bezig is.”

“Ik heb een drietal voorstellen ontvangen en de keuze is gevallen op G&S Racing. Dit is een niet al te groot team met twee coureurs in de Superstock 1000. Ik zal deelnemen in het Superstock 600. Hiervoor heb ik gekozen omdat ik alle circuits nog moet leren kennen en het niveau in de Supersport zo hoog is dat je zomaar ondersneeuwt in het grote startveld. Natuurlijk wil ik voor mijn sponsors ook in Nederland blijven rijden. Eén BSB-wedstrijd is in ieder geval al op Assen. Verder wil ik zoveel mogelijk ONK-wedstrijden rijden als de kalender toestaat en misschien zelfs wel voor het kampioenschap in Nederland gaan.”

Foto: Henk Teerink

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?