Film > Slechte generale Iwema

Jasper Iwema en Jakub Kornfeil hebben Barcelona met een DNF achter hun naam verlaten. Na een slechte kwalificatie draaide de Moto3-race van de Catalaanse GP uit op een nog groter drama voor RW Racing GP. Iwema crashte al in de eerste ronde, Kornfeil stuurde in de twaalfde ronde zijn motor de garage in. 

Iwema had een prima start van de wedstrijd vanaf de 26ste plaats. Halverwege de eerste ronde was hij al opgeklommen naar de vijftiende plaats. Maar in het stadiongedeelte van het Circuit de Catalunya kwam Iwema in botsing met Niko Ajo en samen namen ze Toni Finsterbusch mee in hun val. Geen van de drie raakte gewond, maar de race voortzetten was onmogelijk.

Jakub Kornfeil zat vóór het incident van Iwema. De Tsjech had eveneens een geweldige start, waarin hij van de 17de plaats oprukte naar 9 in de eerste bocht. Daarna maakte hij een paar foutjes waardoor hij terugzakte naar 16. Kornfeil was net bezig aan een opmars en in gevecht om plaats 10 toen Livio loi voor zijn neus onderuit ging.

In bocht 5 van ronde 5 moest Kornfeil rechtdoor het grind in om uit te wijken voor Loi. Kornfeil kwam terug op de baan als voorlaatste. In het grind bleek hij zijn banden toch wel te hebben beschadigd, waardoor de machine moeilijk te besturen werd. De chatter werd gaandeweg zo erg dat Kornfeil in ronde 12 besloot om er mee op te houden.

Teammanager Jarno Janssen was uiteraard niet erg blij, maar realiseert zich ook dat dit nu eenmaal bij racen hoort. “Het is doodzonde, maar we kunnen er weinig aan doen. We moeten leren van de fouten en daarmee vooruit. De volgende race is een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar voor ons: de Dutch TT is de thuiswedstrijd van het team en van Jasper. We moeten alles weer op scherp hebben voor die race.”

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd
Bekijk hier de samenvatting van de training

Op naar Assen dan maar…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.