Film > Spektakel op Le Mans

Het was ouderwets genieten gisteren tijdens de MotoGP op Le Mans. En dat allemaal dankzij de regen. Dat uitgerekend Dani Pedrosa won, mag daarom een verrassing heten, want nog niet zo lang geleden kan de Spanjaard echt niet uit de voeten op een natte baan. Cal Crutchlow pakte, mét een scheurtje in zijn scheenbeen (!), zijn beste GP-klassering door tweede te worden.

Ook op Le Mans ging veel aandacht uit naar Marc Marquez. Even leek hij de weg kwijt te zijn, maar Marquez bleek slechts tien ronden nodig te hebben om in de regen te leren rijden. Daarna was hij ‘gewoon’ bloedsnel en werd uiteindelijk derde. Missen we de beide fabrieks-Yamaha’s nog. Jorge Lorenzo had veel problemen en werd zevende. Nog altijd veel beter dan Valentino Rossi, die viel en slechts als twaalfde over de finish kwam.

Jasper Iwema komt amper voorbij in de samenvatting. En dat heeft een reden want de Nederlander kwam er geen seconde aan te pas op Le Mans. Iwema was dan ook teleurgesteld over zijn 21e plaats. “Het was niet mijn weekend, maar laten we geen drama maken van één slecht weekeinde. We hadden geen grote problemen met de machine, het lag aan mij. Ik heb vanaf het begin achter de feiten aan gelopen; dat haal je niet meer in. Als je niet het volledige vertrouwen hebt, kun je niet op de limiet rijden. Moeten starten vanaf de 30ste plaats was wel de grootste teleurstelling.”

“Dat is niet de plaats waar ik hoor. Ik wist dat het een moeilijke race zou worden, ongeacht wat het weer zou doen. Mijn start was best goed: ik heb veel plaatsen kunnen winnen in het eerste deel van de eerste ronde. Maar de droge lijn was heel smal en ik zat halverwege de race twee keer bijna naast de baan, wat anderen de kans gaf om voorbij te komen. Uiteindelijk is de 21e plaats nog niet zo slecht als je vanaf de 30e plaats komt, maar het is verre van wat het team en ikzelf verwachtten. Daarom ben ik echt teleurgesteld. We moeten dit weekend maar snel vergeten en ons richten op Mugello.”

Bekijk de MotoGP-, Moto2- en Moto3-samenvatting van Sport1.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.