donderdag 28 maart 2024

Ontdek de Grote Oorlog

Het slagveldentoerisme rond de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog beperkt zich niet alleen tot Ieper. Tom Boudewijns bracht de hele Europese frontlinie in kaart en bundelde alle routes van De Grote Oorlog op een informatieve CD-rom.

Tussen het Belgische IJzerfront tot de linies in het zuiden van de Vogezen lag tijdens de Eerste wereldoorlog een loopgravenlabyrint van maar liefst 40.000 km! Vier jaar lang bestookten de legers elkaar vanuit die onwrikbare patstelling met een dodelijke regen van exploderend staal.

Hoewel Nederland niet rechtstreeks betrokken was bij dit wapengekletter, is in ons land de belangstelling voor de Eerste Wereldoorlog groter dan ooit. Reisjournalist Tom Boudewijns raakte dusdanig gefascineerd door de gruwelijke geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog dat hij maar liefst twee jaar bezig was om alle frontlinies te bezoeken.

Het resultaat van zijn research verscheen eerder al in boekvorm en is nu ook verkrijgbaar in de vorm van een CD-rom met alle digitale motorroutes. Wie plannen heeft om een slagveldentour te ondernemen van de Belgische kust tot aan de Zwitserse grens vindt op deze CD-rom werkelijk alle informatie over de bezienswaardigheden onderweg. Ook wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de overnachtingsmogelijkheden en alle musea die je langs de route kunt bezoeken.

De 12 routes hebben een lengte die varieert tussen 135 en 190 km en zijn geschikt voor alle navigatiesystemen, zoals de Garmin Zumo met het geheugenkaartje alsook voor alle andere Garmin en TomTom-modellen. De CD-rom kost 13,95 euro (excl. verzendkosten) en is te bestellen via www.tomboudewijns.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen