Ontdek de Grote Oorlog

Het slagveldentoerisme rond de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog beperkt zich niet alleen tot Ieper. Tom Boudewijns bracht de hele Europese frontlinie in kaart en bundelde alle routes van De Grote Oorlog op een informatieve CD-rom.

Tussen het Belgische IJzerfront tot de linies in het zuiden van de Vogezen lag tijdens de Eerste wereldoorlog een loopgravenlabyrint van maar liefst 40.000 km! Vier jaar lang bestookten de legers elkaar vanuit die onwrikbare patstelling met een dodelijke regen van exploderend staal.

Hoewel Nederland niet rechtstreeks betrokken was bij dit wapengekletter, is in ons land de belangstelling voor de Eerste Wereldoorlog groter dan ooit. Reisjournalist Tom Boudewijns raakte dusdanig gefascineerd door de gruwelijke geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog dat hij maar liefst twee jaar bezig was om alle frontlinies te bezoeken.

Het resultaat van zijn research verscheen eerder al in boekvorm en is nu ook verkrijgbaar in de vorm van een CD-rom met alle digitale motorroutes. Wie plannen heeft om een slagveldentour te ondernemen van de Belgische kust tot aan de Zwitserse grens vindt op deze CD-rom werkelijk alle informatie over de bezienswaardigheden onderweg. Ook wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de overnachtingsmogelijkheden en alle musea die je langs de route kunt bezoeken.

De 12 routes hebben een lengte die varieert tussen 135 en 190 km en zijn geschikt voor alle navigatiesystemen, zoals de Garmin Zumo met het geheugenkaartje alsook voor alle andere Garmin en TomTom-modellen. De CD-rom kost 13,95 euro (excl. verzendkosten) en is te bestellen via www.tomboudewijns.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.