Film > Van der Mark wint Suzuka 8 uur

Hij was al ongelooflijk trots op de uitnodiging van Honda voor de officiële Suzuka 8 uur-test. Dat Michael van der Mark na die succesvolle test ook de race mocht rijden, maakte de reis naar Japan nog specialer. Het bleek echter het begin van een voor Nederland historisch raceweekeinde. In de Superpole was het Van der Mark die in de Musashi RT Harc-Pro-kleuren als eerste een richttijd neerzette. Wat heet! Alleen Monster YART (Broc Parkes/Kats Nakasuga/Josh Waters) en Yoshimura Suzuki (Takuya Tsuda/ Nobu Aoki/ Josh Brookes) wisten sneller rond te gaan. Zelfs F.C.C. TSR Honda, het officiële Honda-fabrieksteam (Jonathan Rea/Ryuichi Kiyonari) had geen antwoord en daarmee was Van der Mark de snelste Honda-coureur in de Superpole. Een ongekende prestatie maar kinderspel vergeleken bij wat een dag later zou gebeuren.

Nadat leider Kiyonari crashte en moest opgeven, was het namelijk Van der Mark die de Musashi RT Harc-Pro Fireblade naar de leiding stuurde. Een positie die collega´s Leon Haslam en Takumi Takahashi vervolgens niet meer uit handen gaven. Van der Mark, direct na de huldiging: “Ik kan nog niet bevatten wat er allemaal gebeurd is. Het hele weekend ging fantastisch. In de race lagen we al snel op kop, maar toen kreeg Haslam problemen met de remmen. Toen ik reed viel Kiyonari waardoor we de leiding heroverde. Met één ronde voorsprong gingen we het einde van de race in, toen het begon te regenen. Gelukkig maakte Takahashi geen fout in deze lastige omstandigheden. Ook het team was het hele weekeinde foutloos. De aandacht voor deze zege is echt overweldigend. Straks gaan we naar de Honda Party, dat zal zeker een bijzonder feest gaan worden. Maandag (vandaag, red) vlieg ik terug om zo nog één dag thuis te kunnen zijn voordat het Supersport-weekeinde op Silverstone begint. Het zijn drukke tijden maar vermoeidheid voel je niet na zo´n overwinning!”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.