zaterdag 15 juni 2024

Films: Nog één keer genieten van Herlings’ zege

Met welke klassering kun je na de GP van Argentinië tevreden het vliegtuig instappen? Het was de laatste vraag in bijzonder openhartig interview met Jeffrey Herlings in de huidige MOTO73. Zijn antwoord: ‘Met een podiumplek. Het is de eerste wedstrijd en iedereen wil knallen en winnen, maar er is in de wedstrijd verder niet zoveel te halen. Mentaal is het misschien belangrijk, maar in de laatste wedstrijd van het seizoen delen ze ook nog vijftig punten uit. Al ben ik natuurlijk pas echt tevreden als ik win!’

Dat gedeelte van tevreden zijn geldt vanzelfsprekend nog steeds na zijn zege in de Argentijnse GP, maar dat er ‘verder niet zoveel te halen was’ werd niet echt zichtbaar tijdens de laatste ronden van de tweede manche. Echt niet zelfs. Alsof de titel op het spel stond, zo knetterhard reed Herlings naar Antonio Cairoli toe. Om er vervolgens knetterhard voorbij te rijden, zoals in onderstaande video’s prachtig te zien is.

In het exclusieve interview spreekt Herlings uiteraard ook over de strijd met Cairoli: ‘We hebben heel veel goede en mooie duels samen gehad en we willen beiden heel graag winnen. Ik denk dat ik wel mijn leeftijd mee heb. Toni is al richting de 33 aan het gaan en het is dus niet heel logisch om te zeggen dat hij nog tien jaar meegaat in de cross. Voor mij geldt dat wel, al is tien jaar wel de max haha. Hij zit dus aan het einde van zijn carrière, terwijl ik nog aan het begin, midden zit. Dat is positief voor mij, alleen hij heeft wel heel veel ervaring en hij heeft z’n postuur mee. Hij is licht en dat is goed voor de start en hij heeft een goede motor en een goed team’, aldus Herlings. 

De kans dat er nog meer duels tussen Herlings en Cairoli volgen is groot. En waarschijnlijk wordt ook de strijd om de wereldtitel tussen de twee beslist. Of Herlings denkt dat hij wereldkampioen is als hij Cairoli verslaat? Uiteraard vroegen we dat hem: ‘Over een heel seizoen gezien en als we allebei fit blijven, dan moet ik er in dat geval wel heel dicht bij zitten.’

Lees het volledige interview met Herlings in MOTO73/5, die nu in de winkel ligt of hier te bestellen is. Een abonnement nemen is natuurlijk een veel beter idee, zeker omdat we mooie aanbiedingen hebben. 

Foto: KTM/Ray Archer

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen