Gallery: 2016 Movistar Yamaha-team

Daar zijn ze dan; de gloednieuwe racemotoren van respectievelijk de nummer 1 en nummer 2 van het MotoGP-veld, beide vanmorgen gepresenteerd in Barcelona op het hoofdkwartier van naamsponsor Movistar.

Voor Valentino Rossi verandert er weinig tot helemaal niets. Hij blijft Dainese en AGV rijden, dezelfde energiedrank-sponsor prijkt nog op zijn helm en verder zijn het enkel wat kleurtjes die iets anders zijn. Zijn M1 is net zo, behalve de terugkeer van Michelin als bandenleverancier.

Bij Jorge Lorenzo zien we Shark als helmenleverancier verschijnen, aangezien men bij HJC niet zat te wachten op iemand die openlijk kritiek had op hun product. Verder blijft Alpinestars voor 2016 aan als kledingsponsor, al klinkt er een vaag gerucht dat het moederbedrijf achter Shark Helmets Lorenzo graag in Bering motorkleding zou zien, wat ook eigendom is van investeringsmaatschappij Naxicap Partners. Wellicht volgend seizoen.

Met het door Yamaha afgebeten spits, is het circus van teampresentaties dus weer begonnen. We houden jullie op de hoogte van de overige teams!

[justified_image_grid ids=23115,23116,23117,23118,23119,23120,23121,23122,23123,23124,23125,23126]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?