Gary Johnson wint zijn eerste TT

Na zijn debuut te hebben gemaakt in 2007 is het vier jaar later raak voor Gary Johnson. De Brit behaalde in 2009 zijn eerste podiumplaats, alleen kon hij de stijgende lijn in 2010 niet doorzetten. Dit jaar staat Johnson er veel beter voor tijdens de raceweek van de TT op de Isle of Man. Hij behaalde topresultaten, waaronder zelfs een podiumplek tijdens de eerste Superbike-race. Tijdens de tweede supersport-race (verzet van woensdag naar donderdag vanwege slecht weer) maakte hij zijn week helemaal  perfect door de wedstrijd van begin tot eind te leiden. Uiteindelijk hield hij met 8,4 seconden John McGuinness achter zich. Guy Martin kon wederom richting podium, doordat hij derde werd.  Bruce Anstey (winnaar van de eerste Supersport-race) werd vijfde, vlak achter Keith Amor.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.