zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Gary Johnson wint zijn eerste TT

Na zijn debuut te hebben gemaakt in 2007 is het vier jaar later raak voor Gary Johnson. De Brit behaalde in 2009 zijn eerste podiumplaats, alleen kon hij de stijgende lijn in 2010 niet doorzetten. Dit jaar staat Johnson er veel beter voor tijdens de raceweek van de TT op de Isle of Man. Hij behaalde topresultaten, waaronder zelfs een podiumplek tijdens de eerste Superbike-race. Tijdens de tweede supersport-race (verzet van woensdag naar donderdag vanwege slecht weer) maakte hij zijn week helemaal  perfect door de wedstrijd van begin tot eind te leiden. Uiteindelijk hield hij met 8,4 seconden John McGuinness achter zich. Guy Martin kon wederom richting podium, doordat hij derde werd.  Bruce Anstey (winnaar van de eerste Supersport-race) werd vijfde, vlak achter Keith Amor.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen