Spies en Yamaha verlengen contract

Ook in 2012 zal Spies voor het fabrieksteam van Yamaha rijden.  Natuurlijk is dat niet heel erg verrassend. De Amerikaanse coureur heeft zich al ruimschoots bewezen op de YZR-M1. Tijdens de MotoGP-race op Catalunya in Spanje behaalde hij nog een podiumplek.

Spies: “Ik ben erg blij dat ik nog steeds deel uitmaak van de Yamaha-familie en dat ik ook in 2012 zal strijden in de MotoGP.  Dit is een bevoorrechte tijd voor mijn carrière. Ik rijd in het meest succesvolle team van de laatste jaren op het hoogste motorraceniveau. Yamaha heeft mij erg gesteund in de World Superbike-tijd en in de MotoGP. Ik wil ze bedanken voor alle support, steun en vertrouwen. Graag wil ik in het speciaal Lin Jarvis en Masahiko Nakajima bedanken voor hun steun.”

Lin Jarvis, directeur Yamaha Motor Racing: “Wij zijn uiteraard erg verheugd met de voortzetting van ons partnerschap met Ben voor het 2012-seizoen. We hopen dat hij nog lang bij Yamaha blijft. Ben heeft aangetoond dat hij in staat is om succesvol te concurreren op het hoogste niveau. In het WSBK werd hij in 2009 immers kampioen. Vervolgens bereikte hij de status van Best Rookie in 2010 met het Tech3 Yamaha Team.
In 2011 maakte hij de overgang naar het Yamaha fabrieksteam. Ondanks dat hij net is begonnen hebben we er alle vertrouwen in dat Ben over zeer goede capaciteiten beschikt en in de toekomst nog veel zal laten zien in de racerij. We concentreren ons nu op het huidige kampioenschap. Tegelijkertijd bereiden we ons voor op het 2012 programma van de MotoGP met de wijziging van de 1000cc motoren.”
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.