zaterdag 10 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Geen crossvergunning in Heiloo UPDATE

UPDATE 27-5-2011, 12h16
Vrijdagmorgen heeft de rechter geoordeeld dat de gemeente Heiloo de door MCWW aangevraagde evenementenvergunning, voor een benefiet cross, op onjuiste gronden heeft geweigerd. De rechter heeft echter geen aanleiding gezien om de eveneens gevraagde voorlopige voorziening, om het evenement alsnog toe te staan toe te wijzen. De motivering van de rechtbank voor dit besluit is nog niet bekend.

De motocross aan het Maalwater in Heiloo gaat daarom niet door. De organisatie onderzoekt de mogelijkheden die de uitspraak van de rechtbank biedt om op een later tijdstip alsnog een cross te kunnen organiseren. De vrijwilligers van organiserende club MCWW zijn teleurgesteld in de uitspraak van de rechtbank en gaan tevens zoeken naar andere mogelijkheden om elders in de regio een evenement te organiseren waarvan de opbrengst aan Kika (Kinderen Kankervrij) geschonken kan worden.

UPDATE 20-5-2011
Op donderdag 26 mei dient bij de rechtbank van Alkmaar het kort geding dat Motorclub Wijdewormer heeft aangespannen tegen het besluit van het gemeentebestuur van Heiloo om geen vergunning te verlenen voor een eenmalig Motocross evenement in die gemeente. Het bestuur van motorclub MCWW is vol vertrouwen in de afloop van het kort geding en de voorbereidingen voor het evenement zullen gewoon doorgaan en geïnteresseerde sponsors worden opgeroepen zich te melden bij de club. Vandaag is op de website van de club mcww.nl de voorinschrijving geopend.

BERICHT 4-5-2011
Eind mei wil Motorclub Wijdewormer (MCWW) graag een benefietcross organiseren in samenwerking met Motorcross4Kika.nl. De opbrengst zal dan naar stichting KiKa (Kinderen zonder Kanker) gaan. Voor dit geweldige initiatief heeft agrariër G. Meijer zijn land, aan de rand van de gemeente Heiloo, belangeloos ter beschikking gesteld aan de  club. Helaas blijft de gemeente een vergunning voor deze benefietcross weigeren. Op 18 juli werd een hoorzitting gehouden door de Commissie voor Bezwaarschriften. Hier konden zowel gemeente als MCWW hun argumenten laten horen.

Inmiddels heeft de Commissie voor Bezwaarschriften geoordeeld dat de gemeente onvoldoende onderbouwde argumenten gaf. Daarnaast was het oordeel dat de gemeente het heeft nagelaten om te onderzoeken of voor het terrein van G. Meijer tijdelijk een uitzondering kan worden gemaakt op artikel 5:32 van de APV, de regel die het houden van wedstrijden met motorvoertuigen of brommers verbiedt.

De gemeente blijft niettemin bij haar besluit om een evenementenvergunning te weigeren voor het fantastische initiatief van de motorclub om een goed doel te steunen. MCWW beraadt zich momenteel, in samenspraak met Motorcross4Kika.nl, de landeigenaar en de landelijke motorsportbond KNMV op een mogelijke gang naar de bestuursrechter in Alkmaar om alsnog een vergunning af te dwingen voor het evenement.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen