maandag 29 mei 2023

Geen Dakar voor Coma

Leuker kunnen we het echt niet maken… Nog voor Le Dakar 2013 begonnen is, heeft één van de grote kanshebbers al opgeven. Marc Coma heeft net bekend gemaakt dat hij niet zal starten in de komende Le Dakar. Hoewel je in deze rally nooit garanties kunt geven, moet het gek lopen wil Cyril Despres niet winnen. Samen met Coma is de Fransman al jaren een klasse apart.

Coma kwam tijdens de Marokko Rally zwaar ten val. Een uit de kom geraakte linker schouder en een breuk in zijn linkerarm bleken de erfenis te zijn van die klapper. Lange tijd leek het er echter op dat de Spanjaard toch op tijd fit zou zijn. Helaas werd net duidelijk, tijdens een speciaal ingelaste persconferentie, dat dit niet het geval is en dat de fabriekscoureur niet start.

Op www.rallymaniacs.nl staat te lezen dat Juan Pedrero binnen het KTM Red Bull Team gepromoveerd is van waterdrager naar kopman.

KTM is overigens niet het enige merk dat een zware tegenvaller te verwerken kreeg deze week. Team HRC maakte een paar dagen geleden bekend dat niet vijf maar slechts drie rijders voor het fabrieksteam van Honda zullen rijden. Felipe Zanol en Sam Sunderland kwamen tijdens een test ten val en zijn voorlopig uitgeschakeld. Johnny Campbell, Javier Pizzolito en Helder Rodrigues kunnen gelukkig wel rijden voor HRC.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image