zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

WK Zijspannen Assen zeker

Een echte verrassing is het niet maar de bevestiging ervan is toch wel heel prettig. Het WK Zijspannen rijdt op 28 juni (Dutch TT) en 4 augustus (Gamma Racing Day) ook volgens de FIM op het TT Circuit van Assen. Hiermee vindt 25 procent van het aantal WK-evenementen plaats in Nederland. Een uitzonderlijk hoog percentage waarvan we vooral moeten gaan genieten.

Het seizoen begint op 7 april in Aragon tijdens het WK Superbike. De laatste race vindt traditioneel plaats gedurende de 24 uur van Le Mans op 21 september. Opvallend is dat liefst drie van de acht evenementen worden gehouden in Duitsland (Sachsenring, Oschersleben en Schleiz). Er zijn geen races buiten Europa.

Kalender WK Zijspannen 2013
7 april – Aragon – Spanje (WK Superbike)
16 juni Rijeka – Kroatië (2 races)
28 juni Assen (Dutch TT)
14 juli – Sachsenring – Duitsland (MotoGP)

4 augustus – Assen (Gamma Racing Day)
17 august – Oschersleben – Duitsland (2 races)
1 september – Schleiz – Duitsland (2 races)
21 september – Le Mans – Frankrijk (24 uur Le Mans)

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelGeen Dakar voor Coma
Volgend artikelGoed nieuws voor Iwema

Gerelateerde artikelen