WK Zijspannen Assen zeker

Een echte verrassing is het niet maar de bevestiging ervan is toch wel heel prettig. Het WK Zijspannen rijdt op 28 juni (Dutch TT) en 4 augustus (Gamma Racing Day) ook volgens de FIM op het TT Circuit van Assen. Hiermee vindt 25 procent van het aantal WK-evenementen plaats in Nederland. Een uitzonderlijk hoog percentage waarvan we vooral moeten gaan genieten.

Het seizoen begint op 7 april in Aragon tijdens het WK Superbike. De laatste race vindt traditioneel plaats gedurende de 24 uur van Le Mans op 21 september. Opvallend is dat liefst drie van de acht evenementen worden gehouden in Duitsland (Sachsenring, Oschersleben en Schleiz). Er zijn geen races buiten Europa.

Kalender WK Zijspannen 2013
7 april – Aragon – Spanje (WK Superbike)
16 juni Rijeka – Kroatië (2 races)
28 juni Assen (Dutch TT)
14 juli – Sachsenring – Duitsland (MotoGP)

4 augustus – Assen (Gamma Racing Day)
17 august – Oschersleben – Duitsland (2 races)
1 september – Schleiz – Duitsland (2 races)
21 september – Le Mans – Frankrijk (24 uur Le Mans)

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?