vrijdag 30 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Géén Superbikes in Zuid-Afrika

De verbouwingen aan de Phakisa Freeway in Zuid-Afrika zijn niet op tijd afgerond om op 19 oktober het World Superbike circus te ontvangen. Het circuit in Welkom, wat nog tot 2004 de MotoGP mocht ontvangen, valt daarmee helaas van de kalender.

Met dezelfde gang kan de FIM dan wel weer aankondigen dat de Superbike en Supersport mannen niet op Magny-Cours, maar op 2 november op het Losail Circuit in Qatar het seizoen afsluiten. Het WK Superstock reist niet mee naar het oliestaatje, en voor de heren stock-rijders vindt de laatste ronde wel plaats in Frankrijk, inclusief alle bijbehorende festiviteiten. 

De race in Qatar zal, zoals inmiddels gebruikelijk is, ’s avonds verreden worden onder de lichten. Omdat het na de manches best laat zal zijn, heeft de organisatie besloten alle festiviteiten en ere-ceremonies naar maandagavond te verplaatsen.

Met zijn voorsprong van 53 punten op Cluzel heeft Michael van der Mark een goede kans op die maandag 3 november geëerd te worden als de Supersport wereldkampioen van 2014. Er zijn immers nog maar drie ronden te verrijden en dus maximaal 75 punten te vergaren. Over drie races 22 punten pakken moet te doen zijn voor de Rotterdammer. Technisch gezien is ook Florian Marino nog in de race voor het WK, maar met 67 punten achterstand is die kans slechts theoretisch.

De volgende ronde van het World Superbikes vindt plaats op 7 september op Jerez de la Frontera in Spanje.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen