Getallen rond de TT

Vandaag is het eindelijk zo ver, de GP-coureurs gaan weer knallen over de Drentse heide. Als voorbeschouwing op de TT zijn er een aantal getallen op een rijtje gezet. 
 
100 – Tijdens de Dutch TT zal Moto3 rijder Danny Webb zijn honderdste Grand Prix start maken. Webb neemt al sinds 2007 fulltime deel aan de GP’s en is na Sandro Cortese de jongste rijder die deze mijlpaal heeft bereikt. 
 
65 – Met de overwinning op Catalunya was het de 65ste keer dat Jorge Lorenzo op het podium stond in de MotoGP klasse, dit is een podiumplaats meer dan Wayne Rainey heeft behaald tijdens zijn carrière. Er zijn maar zes rijders die meer podium plaatsen op hun naam hebben staan: Valentino Rossi (142 podiums), Mick Doohan (95), Giacomo Agostini (88), Eddie Lawson (78), Dani Pedrosa (76) en Casey Stoner (69).
 
39 jaar – Op de race dag tijdens de TT is het 39 jaar geleden dat Kenny Roberts zijn debuut maakte in de 250 cc klasse tijdens de TT van 1974 met een Yamaha. Hij kwalificeerde zich op pole en werd derde tijdens de race. 
 
33 jaar – Tijdens de kwalificatie dag is het precies 33 jaar geleden dat  zijn Jack Middelburg eerste van de twee GP-overwinningen pakte, tijdens de TT van 1980. Dit was de laatste keer dat een Nederlander de overwinning pakte in de koningsklasse op Assen.  
 
4 – Er zijn maar vier coureurs in de MotoGP klasse de punten hebben gescoord tijdens de zes races die hebben plaats gevonden in 2013 tot nu toe: Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso en Aleix Espargaro.
 
Foto: 2snap.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.