Andere Tijden Sport over Gerrit Wolsink

Dinsdagavond werd in theater ZiNiN in Nijverdal een voorvertoning gegeven van het tv-programma Andere Tijden Sport, dat om Gerrit Wolsink draait. De makers van het programma hebben er enorm veel tijd in gestoken om oude beelden op te sporen.

Naast veel wedstrijdbeelden is er ook een hilarisch item uit AVRO’s Superstars van een rolschaatsende Wolsink en komt de rol van Wolsink als stand-in voor Rutger Hauer in de film Spetters aan bod. Aan de veelbesproken ontknoping van het wereldkampioenschap 500cc in 1976, waar Wolsink zich sterk benadeeld voelde door het rijden van Jaak van Velthoven, wordt veel aandacht besteed. Ook nu ruim 40 jaar later is het nog altijd niet goed gekomen tussen beiden. Uiteraard wordt ingegaan op de vijf overwinningen van Wolsink in de Amerikaanse GP, verreden in het Californische Carlsbad. Naast Wolsink komt ook zijn streekgenoot Bennie Jolink prominent in beeld. Wolsink en Jolink waren, met de makers van het programma, aanwezig bij de voorvertoning.

Wolsink vooraf: ‘Ik voel een gezonde spanning.’ Na het zien van het een half uur durende programma: ‘Het zijn mooie oude beelden. Het is een met veel liefde gemaakt programma, dat verdieping aan de sport geeft.’ Een bescheiden Bennie Jolink: ‘Dit is iets te veel eer voor mij, het draait niet om mij, maar om Gerrit.’ Wolsink had na de vertoning de lachers op zijn hand toen hij tegen Jolink opmerkte: ‘Nu heb ik ook eens opgetreden in een vol theater!

De uitzending Andere Tijden Sport is op zondag 31 maart om 23.15 uur op NPO1. Kun je na een dag hedendaagse cross in Valkenswaard teruggaan naar de cross van de jaren zeventig. Ben je niet thuis, stel dan de video in, want het is een heel bijzondere uitzending, die je als motorsportliefhebber niet mag missen.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.