GP Oss: verrassend uitstapje – Terugblik

Na jaren afwezigheid is er dit jaar eindelijk weer een solo-Grand Prix op De Witte Ruysheuvel in Oss. Eindelijk, want de laatste keer was op 19 juli 1998, een 125cc-GP, waarin geen enkele Nederlander het podium haalde, al zorgde Remy van Rees bijna voor een hele grote verrassing. Remy, op dat moment een vaste 250cc-rijder, had door blessures niet voldoende gescoord om in aanmerking te komen voor een ticket naar de 250cc-GP’s in Zuid-Amerika. Daarom ontstond het plan om met een wildcard deel te nemen aan de 125cc in Oss. En dat ging verrassend goed! In de eerste manche versloeg hij ...
Na jaren afwezigheid is er dit jaar eindelijk weer een solo-Grand Prix op De Witte Ruysheuvel in Oss. Eindelijk, want de laatste keer was op 19 juli 1998, een 125cc-GP, waarin geen enkele Nederlander het podium haalde, al zorgde Remy van Rees bijna voor een hele grote verrassing. Remy, op dat moment een vaste 250cc-rijder, had door blessures niet voldoende gescoord om in aanmerking te komen voor een ticket naar de 250cc-GP’s in Zuid-Amerika. Daarom ontstond het plan om met een wildcard deel te nemen aan de 125cc in Oss. En dat ging verrassend goed! In de eerste manche versloeg hij in het duel om de tweede plaats met succes Claudio Federici. In de tweede manche had Van Rees een mindere start, maar een podiumplaats behoorde tot de mogelijkheden totdat hij een stevige valpartij beleefde. Gelukkig geen nieuwe blessure – hij was pas net weer genezen van de vorige –, maar wel einde wedstrijd. En het had zo mooi kunnen zijn, met een wildcard op het podium… Foto-info FotoPeter van der SandenJaar1998OnderwerpGP Oss Wetenswaardigheid Ook de andere Nederlanders, op papier goed genoeg voor een podium, haalden het niet. Dave Strijbos had last van zijn knie en kwam in de tweede manche zonder benzine te staan. Pedro Tragter hield in de eerste manche nog wel Alessandro Puzar achter zich, maar speelde verder amper een rol van betekenis, terwijl Marcel van Drunen langs de kant stond met een schouderblessure. Wie schitterden er dan wel op het podium? Allereerst Alessio Chiodi, die in Oss twee keer won en zijn wereldtitel prolongeerde. De Fransman David Vuillemin werd tweede en de Italiaan Claudio Federici derde. We gaan er vanuit dat er op zondag 18 juli 2021 toch minstens één Nederlander wél het erepodium mag beklimmen! Wayne & Remy Gardner, zo vader, zo zoon – Terugblik

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?