zaterdag 22 juni 2024

Wayne & Remy Gardner, zo vader, zo zoon – Terugblik

Gelukt! Je ziet de trotsheid er vanaf stralen in 2014, wanneer vader Wayne Gardner er (financieel) voor zorgt dat zoon Remy Gardner zijn GP-debuut kan maken. Al weer zeven jaar geleden en al die jaren heeft senior daarvoor diep in de buidel getast. Nu zoonlief volgend jaar zijn MotoGP-debuut bij Tech3 KTM Factory Racing gaat maken, betalen alle investeringen van vader zich zowel op sportief als op financieel gebied terug. In 1987 werd vader Wayne Gardner wereldkampioen in de koningsklasse. Nu is het de vraag wanneer de huidige #87 (voor junior een logisch startnummer dus), zoon Remy, dat gaat worden. Misschien wel dit Moto2-seizoen… Het zou ze beiden van harte gegund zijn, deze twee karakterfiguren!

Foto info

FotoHenk Keulemans
Jaar2014
OnderwerpRemy Gardner

Wetenswaardigheid

Wayne Gardner won de Dutch TT twee maal. De eerste keer was in 1986, de tweede keer in 1988. Kijkend naar de recente Moto2-resultaten van Remy kan het zomaar zijn dat eind juni het aantal familie-overwinningen op Assen naar drie gaat. Het zou de cirkel nog ronder maken dan-ie nu al is.

De tranen van Danilo Petrucci – Terugblik

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen