dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Gresini rijdt in Valencia

Gresini Honda gaat komend weekeinde van start tijdens de Grand Prix van Valencia. Het team van de omgekomen coureur Marco Simoncelli maakte die beslissing gisteren bekend. Dit houdt in dat onder andere de Japanner Hiroshi Aoyama aan de start verschijnt in de slotrace van het seizoen.

“Het was een moeilijk besluit, maar we hebben deze keuze gemaakt omdat Marco dit zou hebben gewild”, zei teambaas Fausto Gresini maandag. Gresini twijfelde na het dodelijk ongeval van Simoncelli of hij met zijn team naar Valencia zou afreizen.

Het was al de tweede keer dat Gresini meemaakte dat één van zijn coureurs verongelukte. In 2003 liet Daijiro Kato op Suzuka het leven. De race daarna won Sete Gibernau, ook rijdend voor Gresini, de GP van Zuid-Afrika. Het zou prachtig zijn moest Aoyama in Valencia hetzelfde kunnen doen ter nagedachtenis aan Simoncelli.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen