maandag 4 december 2023

Gresini rijdt in Valencia

Gresini Honda gaat komend weekeinde van start tijdens de Grand Prix van Valencia. Het team van de omgekomen coureur Marco Simoncelli maakte die beslissing gisteren bekend. Dit houdt in dat onder andere de Japanner Hiroshi Aoyama aan de start verschijnt in de slotrace van het seizoen.

“Het was een moeilijk besluit, maar we hebben deze keuze gemaakt omdat Marco dit zou hebben gewild”, zei teambaas Fausto Gresini maandag. Gresini twijfelde na het dodelijk ongeval van Simoncelli of hij met zijn team naar Valencia zou afreizen.

Het was al de tweede keer dat Gresini meemaakte dat één van zijn coureurs verongelukte. In 2003 liet Daijiro Kato op Suzuka het leven. De race daarna won Sete Gibernau, ook rijdend voor Gresini, de GP van Zuid-Afrika. Het zou prachtig zijn moest Aoyama in Valencia hetzelfde kunnen doen ter nagedachtenis aan Simoncelli.

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image