Gresini rijdt in Valencia

Gresini Honda gaat komend weekeinde van start tijdens de Grand Prix van Valencia. Het team van de omgekomen coureur Marco Simoncelli maakte die beslissing gisteren bekend. Dit houdt in dat onder andere de Japanner Hiroshi Aoyama aan de start verschijnt in de slotrace van het seizoen.

“Het was een moeilijk besluit, maar we hebben deze keuze gemaakt omdat Marco dit zou hebben gewild”, zei teambaas Fausto Gresini maandag. Gresini twijfelde na het dodelijk ongeval van Simoncelli of hij met zijn team naar Valencia zou afreizen.

Het was al de tweede keer dat Gresini meemaakte dat één van zijn coureurs verongelukte. In 2003 liet Daijiro Kato op Suzuka het leven. De race daarna won Sete Gibernau, ook rijdend voor Gresini, de GP van Zuid-Afrika. Het zou prachtig zijn moest Aoyama in Valencia hetzelfde kunnen doen ter nagedachtenis aan Simoncelli.

Bron en foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?