Harde smak motorcoureur Iwema

Jasper Iwema is zondag niet ongeschonden uit de Grand Prix van San Marino gekomen. De Drentse motorcoureur maakte in de race van 125cc-klasse een harde smak tegen het asfalt en viel geblesseerd uit. Iwema twitterde na de race dat hij een hersenschudding heeft, een pijnlijke schouder en zijn kin heeft opengehaald. “Gelukkig niets gebroken.”

Jorge Lorenzo (foto) zette Casey Stoner een hak in de MotoGP. De Spaanse wereldkampioen van Yamaha won overtuigend de Grand Prix van San Marino op het circuit van Misano. Klassementsleider Stoner van Honda eindigde als derde en leverde de nodige punten in. De Spanjaard Dani Pedrosa (Honda) reed als tweede langs de finishvlag.

Stoner zag zijn zegereeks van de afgelopen weken onderbroken door een sterk rijdende Lorenzo, die vanaf de start de koppositie nam en deze niet meer afstond. In het WK heeft Stoner nog wel 35 punten voorsprong op Lorenzo. ”Deze overwinning had ik nodig”, zei de 24-jarige pupil van teammanager Wilco Zeelenberg, die met zeven seconden voorsprong op Pedrosa over de meet kwam.

Stoner lag elf seconden achter Lorenzo. ”Ik heb geen excuses”, zei de Australiër. ”Alles voelde goed, inclusief de motor. Toen ik Lorenzo wilde aanvallen voelde ik me echter doodmoe. Vooral mijn armen waren op.” Valentino Rossi (Ducati) gaf alles op zijn thuiscircuit, maar verder dan de zevende plaats kwam de veelvoudig wereldkampioen niet.

Marc Marquez eiste de overwinning in de Moto2 op. Hij troefde hij zijn Duitse rivaal Stefan Bradl af. Met zijn tweede plaats blijft Bradl wel aan de leiding in de tussenstand. Hij heeft nog een voorsprong van 23 punten op Marquez. De Italiaan Andrea Ianone kwam als derde over de finish.

De Spaanse motorcoureur Nicolas Terol is dit seizoen ongenaakbaar in de 125 cc klasse. Hij pakte zijn zevende overwinning van dit seizoen. Terol bleef de Fransman Johann Zarco en zijn landgenoot Efren Vasquez voor.

Bron en foto: ANP
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?