Herlings moet titel aan Roczen laten

Het is Jeffrey Herlings (foto) niet gelukt de wereldtitel in de MX2-klasse te veroveren. Zijn Duitse teamgenoot Ken Roczen bij KTM stelde in de voorlaatste Grand Prix van het seizoen het kampioenschap veilig. Roczen had voldoende aan de tweede plaats in de GP van Europa in het Duitse Gaildorf. Herlings eindigde als derde.

In het WK-klassement liep zijn achterstand op tot precies vijftig punten en de Elsendorper kan dat verschil in de slotrace volgend weekeinde in Italië niet meer goedmaken. De Brit Tommy Searle (Kawasaki) won de GP van Europa dankzij zijn tweede plaats in de eerste manche en winst in de tweede. Hij kan echter Herlings in de resterende GP van Italië niet meer inhalen, zodat het 16-jarige toptalent wel zeker is van het ‘zilver’.

De Italiaan Antonio Cairoli veroverde voortijdig de wereldtitel in de MX1.Zijn derde plaats in de eerste manche van de GP van Europa was al voldoende om zijn derde titel op rij in de koningsklasse veilig te stellen. De 25-jarige KTM-crosser kon alleen nog bijgehaald worden door de Fransman Steven Frossard, maar die moest zijn Yamaha na zeven ronden aan de kant zetten.

Bron: ANP
Foto: KTM

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?