13 C
Nederland
maandag 27 juni 2022

Hartog naar EK Superstock 600 met MtM Kawasaki

Na het behalen van de Dutch Supersport-titel, maakt Rob Hartog komend seizoen de overstap naar het EK Superstock 600. De Abbekerker is tot overeenstemming gekomen met Kawasaki en het MtM Racing Team via Rob Vennegoor van RT Racing Support. Dit betekent dat er een einde komt aan de jarenlange samenwerking met NIWA Motorservice en Nimag Suzuki waarvoor Rob uitkwam sinds het begin van zijn wegracecarrière in 2011. Dit bleek een succesvolle samenwerking, met maar liefst twee titels en een vice-kampioenschap in de afgelopen vier jaar.  

Hartog heeft de afgelopen jaar al deelgenomen aan races in het EK Superstock 600. Het afgelopen jaar verraste hij velen door met een wildcard op een indrukwekkende vierde plaats te eindigen tijdens de race in Assen. Een logische vervolgstap is dan ook de permanente startplek in deze klasse. Kawasaki Europe ziet Hartog bovendien als een aanvulling binnen het MtM Racing Team en kunnen deze droom van de Abbekerker dan ook verwezenlijken. Het ONK zal het team gelukkig niet helemaal links laten liggen. Het plan is om tijdens zeven ONK races van start te gaan. 

Hartog: “We hebben de afgelopen jaren iets heel moois opgebouwd wat een goede basis bleek te zijn met als hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap in 2014. We zijn ambitieus en hebben ons de afgelopen tijd georiënteerd over wat de mogelijkheden zijn om ons verder te ontplooien, op internationaal niveau. Dit bleek binnen onze huidige structuur niet mogelijk. Wij zijn iedereen die ons heeft geholpen aan de successen van afgelopen jaren onwijs dankbaar voor hun bijdrage. In het bijzonder Nico Wagenaar, NIMAG B.V. en Dunlop. Ik ben ook van mening dat soms een grote verandering een positief effect kan hebben op de prestaties. Daarom voelt deze stap als een juiste en ben ik erg blij dat Kawasaki en MtM op ons pad gekomen is. Ik dank Henk Salomons en Ludo van der Veken voor het in ons gestelde vertrouwen en al onze sponsors en fanclub die dit mogelijk maken. Ik zal er alles aan doen om dit om te zetten in goede resultaten komend seizoen!”

Het EK Superstock 600 bestaat komend jaar uit zeven races in Spanje, Portugal, Italië, Frankrijk en Nederland en zal worden afgetrapt op 12 april in Aragon. Eind maart test Hartog de Kawasaki ZX-6R voor het eerst in Portugal en Spanje.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen