maandag 24 juni 2024

Helden van dichtbij: Valentino Rossi in 2002 op het podium in Assen – terugblik

In 2002 was het nog mogelijk voor het publiek om na afloop van de MotoGP-race op het TT Circuit Assen de baan op te gaan en bij het huldigingspodium te komen. Dit werd massaal gedaan, omdat iedereen graag hun helden van dichtbij wilde toejuichen, met name de winnaar en publiekslieveling Valentino Rossi. De Italiaan zegevierde op zijn 990cc-Honda, gevolgd door Alex Barros (Honda) en Carlos Checa (Yamaha).

TT Assen 2017: Valentino Rossi’s laatste MotoGP-zege

Sindsdien zijn de tijden veranderd, omdat het al vele jaren niet meer mogelijk is om de baan op te komen. Ook zijn de merken op het podium veranderd, want wanneer zie je nog twee Honda-coureurs en een Yamaha-rijder op het podium staan? Daarnaast is het podium nu op een andere locatie geplaatst en kan een fotograaf niet meer aan de achterkant ervan klimmen om een foto zoals deze te maken. En misschien wel het grootste verschil met 21 jaar geleden? Geen enkele toeschouwer probeert met een mobiele telefoon een foto te maken. Slechts een enkeling heeft een camera bij zich.

Foto: Jan Boer

Rossi TT Assen 2002
Jan Boer
Jan Boer
Jan Boer werkte jarenlang voor de redactie van MOTO73 en doet dat inmiddels als gepensioneerde liefhebber nog altijd met dezelfde passie en kennis.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen