13 C
Nederland
maandag 27 juni 2022

Herlings houdt stand in Engeland

Jeffrey Herlings is in de dertiende wedstrijd om het WK MX2 in het Britse Matterley Basin op een tweede plaats geëindigd. Herlings kwam dichtbij de zege maar moest zijn meerdere erkennen in thuisrijder én grootste concurrent Tommy Searle. In zowel de eerste als de tweede manche kwam Herlings ten val in de laatste ronde.

Met nog drie wedstrijden in het WK te gaan, heeft Herlings een voorsprong van 51 punten op Searle. Over twee weken is de volgende GP in het Nederlandse Lierop.

Herlings: “Ik ben tevreden over mijn rijden. Vorig jaar werd ik zevende en derde in deze Grand Prix en nu twee keer tweede. Tommy reed geweldig en daar kan ik niets over zeggen. Hij verdiende het om te winnen. Ik ben er trots op dat ik hier maar zes punten heb verloren. Ik had hem graag willen pakken maar dat is helaas niet gelukt. De volgende wedstrijd is in Lierop en ik hoop daar te kunnen winnen.”

Marc de Reuver wist ondanks een verdraaide knie toch nog vijftiende en achttiende te worden in de MX1 en nam zo negen punten mee. Glenn Coldenhoff liet in de MX2 van zich horen want hij keerde met achttien punten en een tiende plaats in het dagklassement huiswaarts. Nick Kouwenberg pakte helaas geen MX2-punten.

Foto: KTM

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen