vrijdag 2 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Herlings kampioen MX2

Op 25 september werd de een-na-laatste race om het ONK MX2 verreden in Markelo. In de eerste manche moest Jeffrey Herlings door een valpartij een enorme inhaalslag maken. Vanuit de middenmoot kwam de Red Bull Teka KTM Factory Team-rijder met een hoog tempo weer terug bij de kopgroep. Uiteindelijk wist hij de eerste manche met een grote voorsprong winnend af te sluiten. In de tweede race controleerde de rijder uit Elsendorp de wedstrijd van start tot finish en verzekerde zich hiermee van zijn eerste titel in de MX2 klasse.

Met twee mancheoverwinningen won Jeffrey het dagklassement in Markelo. Hij pakte hiermee de Nederlandse titel in de MX2 klasse. Op 15 oktober staat voor Herlings de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Mill.

Ook in de MX1 is de Open Nederlands Kampioenstitel veilig gesteld in de voorlaatste wedstrijd. Herjan Brakke uit het Yamaha Van Beers Racing Team kwam in de eerste manche als tweede over de finish. In de tweede wedstrijd stelde hij orde op zaken. De rijder uit Staphorst werd eerste.
Met een tweede en een eerste plaats in de manches won Herjan Brakke het dagklassement en verzekerde zich hiermee van zijn eerste Nederlandse titel in de MX1 klasse!
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen