woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Herlings ongeslagen naar ONK in Gemert

Afgelopen zondag won wereldkampioen Jeffrey Herlings in Bulgarije zijn vijfde opeenvolgende GP van dit seizoen. Daarmee is hij dit jaar in alle wedstrijden waaraan hij heeft deelgenomen ongeslagen gebleven. Zo won hij tot nu toe twee manches tijdens een internationale wedstrijd in Italië, tien Grand Prix-manches en vier wedstrijden voor het Open Nederlands kampioenschap. Aanstaande zondag mag hij in Gemert tijdens de derde ONK wedstrijd voor eigen publiek zijn kunsten gaan vertonen. De belangrijkste tegenstanders in Gemert zijn de Fransman Jordi Tixier en de Nederlander Glenn Coldenhoff. Dit zijn de nummers twee en drie uit de tussenstand van het wereldkampioenschap MX2.

Voor Jeffrey Herlings was de GP-zege in Bulgarije toch een bijzondere want nooit eerder was hij op dit circuit de beste geweest. Nu won hij na twee goede starts beide manches met ruime voorsprong. Met Herlings aan de start, of het nu een GP of een ONK is, weet je op voorhand al bijna zeker wie er gaat winnen. Maar desondanks maakt dat een wedstrijd waarin Herlings aan de start komt niet saai. Herlings doet het immers nooit rustig aan. En tegen alle logica in rijdt Herlings aan het einde van de wedstrijd nog vaak zijn snelste rondetijden. Voormalige wereldkampioenen als John van den Berk, Dave Strijbos en Pedro Tragter waren goed maar in hun gloriejaren nooit zo oppermachtig als Herlings.

In de MX1 klasse liggen de krachtsverhoudingen anders. De Rus Evgeny Bobryshev voert de ranglijst aan maar het is niet zeker of de Honda fabrieksrijder deel kan nemen. Hij brak bijna twee weken geleden zijn kuitbeen. Wie wel in Gemert start is de Belgische KTM fabrieksrijder Ken de Dycker, de huidige nummer vier uit de WK-stand. Gezien zijn staat van dienst is “Keno”, zoals zijn bijnaam luidt, de te kloppen man in de MX1. De Nederlandse inbreng in deze klasse zal vooral moeten komen van Marc de Reuver en plaatselijk favoriet William Saris uit Bakel.

Naast de MX1 en de MX2 komen ook de beste 125cc en 85cc jeugdrijders in actie. De wedstrijden op het aangepaste Wolfsbosch circuit beginnen zondag 28 april om 12.30 uur in de volgorde 85cc, 125cc, MX2 en MX1. Voor meer info kan gekeken worden op www.gemert.mx.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen